Shopping i Kraków

Kom precis tillbaka till hotellrummet efter en god middag på en mysig restaurang. Sitter nu och smälter maten och vilar mina stackars fötter. Ska snart bädda ner mig och försöka sova, har inte fått speciellt mycket sömn de senaste dagarna, tidig uppgång och sena kvällar är inte en så speciellt bra kombination, men imorgon blir det sovmorgon, allt här i Polen är nämligen stängt för att det är alla helgona, så det blir en slappar dag imorgon.

Tänkte att jag skulle visa er vad jag shoppade idag, det blev en hel del, nu är jag pank... Men är otroligt nöjd med mina inköp!












Fötterna värker

Efter att ha gått flera mil både idag och igår är mina fötter slutkörda, kan knappt gå längre, känns underbart att sitta ner på en stol! Kom precis tillbaka till hotellet efter shoppingen, men innan det var vi på Wawel slott. Det var otroligt coolt att se hur det såg ut där inne och allting. Synd var att man bara fick fota utvändigt... Bilderna nedan är från slottet.

Efter att vi var där gick vi och käkade, åt blåbärspiroger, det var gott det! Och sen gick vi till ett shoppingcenter där jag köpte jäkligt mycket saker för att vara jag, visar det i nästa inlägg :-)










Gårdagen var intressant!

Igår var jag som jag tidigare nämnde på Auschwitz och i Wieliczka salt mine. Det var verkligen intressant och jag fyllde två minneskort med bilder. Dock kommer bilderna att komma upp när jag har kommit hem, vill sitta i lugn och ro och skriva de inläggen och här har jag inte riktigt tiden, måste ta vara på den tid jag har kvar. Men jag rekomenderar alla att besöka både Auschwitz och Wieliczka salt mine någon gång i livet! :-)

Idag ska vi besöka Wawel slott som ligger fem minuter från hotellet, där kommer det också tas mycket bilder, det är verkligen ett stort och vackert slott! Bilderna därifrån hade jag tänkt att lägga upp ikväll :-) Efter att vi har besökt slottet ska vi gå på en shoppingrunda och se vad vi hittar för skoj.

Tänkte visa vad jag köpte för något skoj i saltgruvan igår

Ett armband gjort av salt!


En saltsten!


En häst som drar på små saltbitar!


En lampa gjord av....salt!





Hotellfrukost, så himla gott!

Har precis ätit frukost. Det blev en tidigt frukost idag, ska iväg på lite utflykter. Och hotellfrukosten här är verkligen grymt god! Det finns jättemycket att välja mellan och idag åt jag en frukttallrik, en skål med yoghurt, en pannkaka och en muffin, yummie!

Om ett tag ska vi åka iväg på våran första utflykt här nere, det blir att åka till koncentrationslägret Auschwitz, ska bli riktigt spännande och intressant att fota. Efter att vi har varit där kommer vi åka på våran andra utflykt, till Wielczka, det är saltgruvor flera meter under jorden, vet inte så mycket mer, men det kommer bli sjukt spännande att se, en riktig upplevelse! Det blir en riktigt händelserik dag!
 
Bilder kommer givetvis upp senare ikväll!









Mysig kväll på restaurang

Nu har vi packat upp allting och gjort oss hemmastadda i suiten, tänkte visa någon dag hur det ser ut. Och det finns en otroligt härlig morgonrock här, med tofflor till, det strossa jag runt i efter duschen, sjukt skönt! Tror jag ska köpa det innan vi åker hem. Och innan vi gick ut för att äta kom det en kille som jobbar här med ett fruktfat (det ni ser nedan) och kakor, mums, det var även ett brev från Sebastian och Thais som hälsar så mycket!

Ute på stan var det sjukt mysigt och fint, fotade lite grann ikväll, inte överdrivet mycket, men lite i alla fall. Åt på en jättemysig restaurang, med jättegod mat, åt piroger till förrätt och revbensspjäll till varmrätt, mumma! Sen gick vi lite fel när vi skulle tillbaka till hotellet, så vi kom till ett slott som vi hade tänkt att besöka på fredag, så sjukt stort och snyggt!

Se så mysig morgonrock! Men man kan ju inte gå ut och äta med den, så fick byta om :p



En ball staty!


Det finns mycket häst och vagn här!


Jättegoda piroger!


Mumms med revbensspjäll



Frukttallrik!


Kakor, vill ni smaka?




Sterling har gått i konkurs

Resan började inte bra! Som många kanske har hört på nyheterna gick Sterling i konkurs inatt, gissa vilket bolag vi skulle resa med? Mhm... Vi kom till Arlanda, gick och köpte ett tillfälligt pass till mig och så skulle vi checka in och ser att planet är inställt. Pappa blev rasande och jag och mamma blev besvikna. Svt intervjuade mig och mamma dessutom, men det ångrar jag nu, ser inte klok ut på inslaget och på deras hemsida är det en gräslig bild på mig och mamma där jag ser helt borta ut, de kunde inte ha valt en bättre bild eller?! Förresten, var det någon som kollade på svt imorse och såg mig? :p

Hursomhelst, vi bokade om våra biljetter och kom iväg tillslut i alla fall. Det kändes skönt. Nu har vi precis kommit fram, bor på Radisson hotell i Kraków i en junior suite, det är galet najs ska ni veta! Har precis öppnat en redbull från minibaren för att piggna till!

Ska börja göra oss iordning för kvällen nu, sen ska vi ut och käka och så, det ska bli mysigt.

Min goda frukost på Arlanda



Mitt tillfälliga rosa fina pass


Musik fördriver man tiden med



Fin väskvagn eller vad det är :D


Bye bye Sweden


Somnade en liten stund förut, sov ca. två timmar. Men nu är jag uppe, färdigsminkad och klar. Men är verkligen dödstrött och hungrig. Ska äta något nu innan vi åker. Nu ska jag i alla fall packa ner datorn och resten av elektronik sakerna. Bye bye Sweden, nästa update blir från Polen.

Rent och dammfritt

Har städat hela mitt rum nu, eller jag har att bädda kvar. Har till och med dammat och dammsugit, alla dammråttor är numera borta! Det är alltid trevligare att komma hem till ett nystädat och nybäddat rum än ett stökigt, dessutom var jag på städhumör. Nu tänkte jag lägga mig och kolla på Askungen, fortsätter med att kolla på disneyfilmer, har blivit lite disneytema senaste tiden, men är väl inne i en sån period kanske? Dessutom känner mig alldeles för trött för att kolla på något annat, alla disneyfilmer har man sett så många gånger, så det är bara att titta utan att anstränga sig och just nu orkar jag inte anstränga mig, tankarna snurrar fortfarande kring vart mitt pass ligger...


Det blir ett tillfälligt pass

Vi ringde till Arlanda som kopplade oss vidare till passpolisen. Imorgon kommer jag få ett tillfälligt pass, enda nackdelen är att det kostar 980 :-, det känns mindre kul, men vad gör man? Hellre det än att stanna hemma.

Nu ska jag tända ljus, kolla på Desperate Housewives och försöka koppla av. Efter det ska jag packa det jag ska ha med mig, har suttit och gjort en lista, som inte blev speciellt lång, känns som om jag kommer glömma något... Aja, sålänge jag har kameran + laddare med mig så överlever jag oavsett vad jag glömmer :-)


Helvetesjävlaskit och alla svordommar som finns!

Jag är mitt uppe i en krissituation, kan inte sova och vill ni veta varför?! Mitt pass är borta, ja ni läste rätt, helt spårlöst försvunnet. Ingen i familjen hittar det någonstans, helvete! Sist det användes var när vi åkte hem från Turkiet, väl hemma igen minns jag att jag gav det till pappa, som tydligen la det på golvet, mamma tog upp det, la det i en låda där alla passen ligger och nu ligger det inte där. Vart fan har det tagit vägen? Ursäkta alla svordommar, men är lite frustrerad just nu, jag har ingen lust att stanna hemma från den här resan, (resan till Polen för er nya läsare, läs mer i inlägget under).

Man behöver inget pass för att resa till Polen egentligen, men har man inget pass måste man ha ett Eu id-kort eller något sånt, vilket jag inte har! Kan jag ha mer otur? Helveteeee. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag att min pappa har råkat slänga det av misstag, det är mycket möjligt, men inte 100% säkert.

Nu ska vi snart ringa till Arlanda och kolla om man kan få ett tillfälligt pass när man kommer dit, det fick mina gudsystrars pappa när vi åkte till Turkiet, för hans var ogiltigt eller något sånt. Hoppas att man får det om man har tappat bort passet också, någon som vet?

Känner mig lika vissen som blommorna på bilden

Hemma från jobb, väntar på mat

Då var man hemma från jobbet. Jobbade med Zaza idag, det är galet najs ska ni veta, hon är så snäll! Det kom rätt mycket varor, så det är vad jag har gjort idag, packat upp varor. Men det är det som är det roliga. Dessutom var jag väldigt smart och möblerade om lite, perfekt blev det! Och för er som inte vet jobbar jag på en vivo-butik och för er som inte vet vad en vivo-butik är så är det en livsmedelsbutik :-)

Nu väntar jag på att maten ska bli klar, mamma har en soppa som står och puttrar på spisen, mumma! Efter det tänkte jag sova i några timmar, vakna lagom till Ugly Betty, ligga och kolla på tv/film, packa emellanåt till 03.00, 03.00 går jag och duschar och gör mig iordning, efter det packar jag det sista och 05.30 bär det av mot Arlanda! Det är nämligen så att imorgon åker jag till Polen, Krakow det ska bli så grymt najs!

Många undrar vad jag ska göra i Polen
, jag ska shoppa, åka till Auschwitz koncentrationslägret, kolla på saltgruvor och fota ooootroligt mycket! Ni kommer självklart kunna följa min resa här i bloggen och kolla på alla bilder jag kommer ta, för datorn kommer jag packa ner! Hoppas ni ser fram emot att följa med på min resa här i bloggen!

Kameran kommer klicka 24/7 och fånga upp allt omkring mig ;-)

28 oktober 2008

Godmorgon på er!
Någon vaken vid den här tiden (05.00)? :-) Har precis käkat mig mätt med rostade mackor, müsli och ett glas juice. Invigde den nya brödrosten vi köpte häromdagen. Dags att göra sig iordning, sen väntar jobb 6-15 och för en gångs skull är jag riktigt utvilad, pigg och glad, känns skönt!




Kvällen fortsätter framför tvn

Jag har verkligen inte gjort mycket annat än att kolla på tv idag. Åtta Desperate Housewives avsnitt + Rush hour och nu hade jag tänkt avsluta kvällen med att kolla på Bambi. Men det känns skönt att ha slappat en hel dag, då är jag förhoppningsvis riktigt utvilad tills imorgon, då är det jobb som gäller, 6-15 så efter Bambi ska jag sova!

Sov så gott


Beautiful sky




Rubriken säger allt

Sugen på oboy

Blev sjukt sugen på oboy, men har ingen mjölk hemma, det är illa... Får hoppas att pappa kommer hem snart och att han inte har glömt att köpa mjölk! Hoppas att det finns glass i matkassen också, glass och oboy till tv tittande är aldrig fel! Mamma och jag har kollat på fem Desperate housewives avsnitt hittills, men en liten paus nu, ska fortsätta titta när hon kommer hem från nåt ärende hon skulle göra. Det är verkligen sjukt skönt att ligga här i soffan en hel dag och inte göra någonting!


Paket från discshop

Var precis och hämtade posten, i brevlådan fann jag en röd liten kartong från discshop innehållande Bee movie som jag beställde för evigheter sen, som har varit slut i lager. Den ska tydligen vara väldigt bra, så det hoppas jag att den är! Skickade även iväg en ny beställning av filmer igår, vilka filmer det är får ni se när de kommer :-)





Slappar dag idag

Godmorgon på er!
Förutom att tvätta idag, ser min dag ut följande: se på tv, se på tv, se på tv. Riktigt slappt med andra ord. Det här är nog enda slappa-rakt-igenom dagen på lovet för mig. Imorgon ska jag jobba och onsdag-söndag åker jag till Polen. Så nu ska jag börja mitt tv- tittande med Desperate Housewives!

Hur ser eran dag ut?


Dags att krypa till kojs

Gossip girl var lika bra som vanligt! Och precis som alla andra söndagar längtar man nu till nästa söndag. Det blev ingen film efter det, istället fortsatte jag och mamma att kolla på Gilmore girls och nu har vi sett klart hela säsong 4. Börjar bli lite trött nu, så snart ska jag krypa till kojs, zappa lite och se om det finns något skoj att kolla på.
God natt


Regnet smattrar utanför


Hör hur regnet smattrar utanför
, verkligen höstväder nu, längtar redan till sommaren... Sebastian och Thais ska snart åka hem till sig, då ska jag ta mig en dusch och krypa ner framför tvn och kolla på Gossip Girl, precis som varje söndag, efter det blir det säkert en film också, vilken vet jag inte än :-)

Släkten är bäst

Åh så mys det är att ha en liten del av släkten här (en av kusinerna och hans tjej), släkten är verkligen bäst. Saknar resten av säkten också och hoppas att vi träffas snart!

Har precis ätit middag, det blev någon stek eller nåt, med pasta, mumsigt värre! Nu sitter resten på den inglasade altanen och röker, men jag har ingen större lust att sitta bland ciggarettrök, så sitter i soffan och kollar på reprisen av Grey's Anatomy istället.

Sebastian, kusinen min!


Sötis, Thais


Och lilla jag



Tänt var det här






Tänt var det här, mamma och jag har tänt massa ljusoch en brasa i hela huset för extra mysfaktor, i den här familjen älskar vi verkligen ljus, det är så underbart. Sebbe och Thais kom precis, så nu ska jag gå och vara social med släkten, mysmys!

Fördriver tiden med Gilmore Girls

I väntan på att Sebastian och Thais ska komma till oss, kollar mamma och jag på Gilmore Girls, den serien är underbar! Börjar närma oss slutet på säsong 4, men sen ska vi ta en Gilmore girls paus och börja kolla på Desperate Housewives tillsammans, mamma har inte heller sett den från början, så det är toppen!


26 oktober 2008


Godmorgon på er!

Ibland blir jag så irriterad på mig själv, hade ingen aning om ifall man skulle ställa fram eller bak klockan inatt, så jag är helt överlycklig av att vakna 11.00, men så sätter jag på datorn och klockan är bara 10.00, det inneär att jag inte har sovit så värst länge i alla fall! Jaja, tur att det är lov och att jag känner mig rätt så utvilad i alla fall. Får gäster idag, Sebastian och Thais kommer på middag, det blir megamys det!

Nu ska jag käka frukost och tvätta, det börjar bli ont om kläder här nu!

Dags att blåsa ut ljusen


Det börjar bli riktigt varmt i mitt rum nu, nästan lite för varmt, men så går det när man har ljus och stängd dörr. Ska blåsa ut ljusen nu och gå och lägga mig tänkte jag. Känner mig lite småseg, ska zappa lite och se om det finns något bra på tvn, lär somna ganska snabbt. Förresten, blåser det storm hos er också? Här blåser det som fan, verkligen höstkänsla utanför fönstren...

Desperate Housewives

Från disney till tv-serie, dags att ta bort plasten från Desperate Housewives boxen (säsong 1) och sätta in skivan i dvdspelaren och klicka på play. Har inte sett serien från början, det är väl på tiden nu? Så min kväll fortsätter i ljusmyset, med vinden utanför fönstren framför Desperate Housewives. Mycket tv för min del idag, myyys!


Mera mys, mera film

Middagen var god och första filmen var bra (Robin Hood - the prince of thievs). Nu är det dags för efterrätt, Ben&Jerrys och mera film. Nu är det Snövit och de sju dvärgarna som gäller, flera år sen jag såg den sist! Har även tänt massa ljus och rökelser för att göra det extra mysigt!





Ensam hemma, mat och film

Är ensam hemma ikväll, mamma och pappa är på middag hos mina gudsystrar, men jag orkade inte följa med är alldeles för trött, så stannar hemma och ser på film och äter god mat för mig själv istället. Håller på och kokar pasta och värmer någon gryta från igår och ska kolla på Robin Hood - Prince of thievs, den är grymt bra!

Vad hittar ni på ikväll?






Det efterlängtade lovet!

Nu är det efterlängtade lovet äntligen här! Förlåt för att det inte har kommit så mycket uppdateringar nu den här veckan, men har varit extremt trött och haft fullt upp. Men nu är det lov, vilket innebär att jag har tid för bloggen, det är skönt!

Har precis kommit hem från Emma, var på disneyfilmkväll hos henne igår, det var vi och Linnea, jättemysigt. Dock såg vi bara två stycken, eller alla somnade till den andra. Såg Den lilla sjöjungfrun II och Peter Pan. Älskar disneyfilmer, de är värdefulla, ska börja köpa massa disneyfilmer, har skrivit ner en lista på de jag inte har. Min favorit är Snövit och de sju dvärgarna, men den går inte att köpa för tillfället, hoppas den kommer tillbaka om några år. Fast nu håller jag på att tanka ner den bara för att jag måste se den! Det är verkligen min absoluta favoritdisneyfilm, vilken är eran?

En dag ska jag hela disneysamlingen!

Mörker...


Sitter här i soffan och knaprar på min müsli! Snart dags att åka till jobbet, jobbar bara tre timmar idag, sen ska jag iväg till Nacka Forum invigningen en snabbis, efter det är det skola som gäller. Schemat ser ut precis som igår, ska fortsätta med våra surrealistiska filmer på mediakunskapen och innan det är det matte. Efter skolan ska vi tillbaka till Nacka forum invigningen och strossa runt lite, det blir mysmys!

Dagen i bilder

Fullt upp idag, eller nej, faktiskt inte, men det har varit en lång dag. Började med matte, hade vikarie, jag som ville ha tillbaka provet och veta resultatet... Får väl vänta tills efter lovet då. Efter det hade vi svenska, vi gör just nu en surrealistisk film, jag hamnade i grupp med Jonas och Oscar, det går rätt bra för oss faktiskt! Filmen kommer bli grym.

Efter det åkte jag och Linnea och mötte upp Maren, det blev fika på café 60 och efter ett tag kom även Julia, jättekul att träffas allihopa igen!

Nu har jag precis städat rummet, tar en liten paus för att skriva ett inlägg, sen måste jag dammsuga... Sen ska jag läsa lite och så är det självklar Grey's Anatomy ikväll, spännande! Sen måste jag sova, ska upp tidigt och jobba imorgon!

Så goooda kanelbullar!


Linnea



Maren



Älska chai-latte!



Julia



Ta mig till värmen

Usch för kylan, semester till ett varmt land skulle inte sitta helt fel va?
Fast snart åker jag till Polen, inte för att det är speciellt varmt där, det är väl som här, men ändå, man kommer bort från Sverige, det kan vara skönt :-) Åker precis om en vecka, det ska bli kul!

Idag då? Skola som gäller, har matte och svenska. Efter det åker jag och fikar med några kompisar, länge sen vi träffades allihopa, det ska bli mysigt! Efter det ska jag hem och städa rummet grundligt, så jag slipper göra det i helgen. Ledsen för de dåliga uppdateringarna, men snart är det lov!


Stressig vecka...

Känner mig jättestressad den här veckan, inget bra alls.. Har jättemycket jag måste göra, skönt att lovet snart är här. Resterande planer för veckan ser ut såhär:

Imorgon (onsdag):
Skola, fika med Julia, Linnea och Maren (?), städa rummet Grundligt!

Torsdag:
Jobba, skola, Nacka forum invigningen, tvätta!

Fredag:
Jobba, skola, disneyfilmkväll hos Emma

Lördag:
Dagen väntar fortfarande på en planering

Söndag:
Sebastian och Thais kommer troligtvis på middag

Det kanske inte ser så mycket ut, men det är jättemycket och jag kommer knappt ihåg hälften av det jag ska göra, tur att jag har det nerskrivet. Usch för stressen säger jag bara.

Haha, snygg bild på mig va? ;-)


Strul med internet!

Oj oj oj, nu händer allt på samma gång. Nej men mycket har hänt sen igår och mycket händer resten av veckan.
Kan börja med gårdagen, hade utställning på allt vi hade gjort i skolan, efter det slutade vi, så det var najs. Men senare på kvällen skulle jag på Amnesty International Filmfestival. Men innan det fördrev jag tiden med sötisarna Zaza, Paweena och Linnea, vi shoppade lite och så, köpte en kräm på h&m som luktar jättegott. Sen var det dags för filmfestivalen och ska jag vara helt ärlig så tyckte jag det var jättetråkigt, vilket många kan hålla med mig om, därför stack vi efter ett tag. Jag, Linnea och Amina gick och fika på Café 60 istället, mycket mysigare och bättre.
Jag kom även hem tidigare än planerat, men mitt internet var nere igår, så jag kunde inte göra någonting, det var riktigt illa!

Idag då... Dagen började med bio med skolan, någon dokumentärfilm, hälften av klassen låg och sov, man hörde snarkningar och allting, det var rätt kul :p Efter det hade vi ca. 5 timmar på oss tills vi skulle åka till svt på studiebesök. Jag och Emma orkade inte åka hem till henne, därför fördrev vi tiden med att åka och hälsa på hennes kompisar på Kärrtorps gymnasium och efter det åkte vi tunnelbana i flera timmar, tiden gick extremt sakta. Och även fast vi hade världens tid, så lyckades vi komma försent till svt, lyckat!

Nu är jag i alla fall hemma, med ett fungerande internet, dags att svara på era kommentarer :-)

En glad Zaza! :-)



En happy spice! Paweena :-)


Amina den fina :-)



Linnea och jag! :-)


Lång dag idag

Godmorgon på er!
Inatt har jag sovit riktigt skönt, är riktigt utvilad, vilket är bra, det blir en lång dag idag. En lång, men slapp dag, tror jag. Börjar 11.50 och idag är det nåon form av utställning på allt som vi har gjort de här åtta introveckorna i skolan. Hur allt kommer visas har jag ingen aning om, men det blir säkert bra.

Efter det ska de som vill gå på Amnesty filmfestival, vilket jag tänker göra. Ska kolla på någon film om illegal vapenhandel, plus att skolan ska få något pris, det ska bli kul. Dessutom får man kompledigt i slutet av året!

Får se hur mycket jag kommer hinna uppdatera idag, har ingen aning om när jag kommer hem, det blir nog rätt sent och då har jag lite saker jag måste göra...



Filmer i mängder

Då börjar söndagen närma sig sitt slut. Sammanfattningsvis kan man säga att helgen har varit mysig, lugn och glömsk, det har varit en bra helg med andra ord, givetvis inte glömskan, men allt annat. Har kollat på mycket film, Snuten i Hollywood I, II och III, Patrik 1,5 och nu ska jag avsluta helgen med att kolla på Romeo och Julia :-)


Kvällens planer

Jag är glömsk...
Det känns verkligen som att jag har börjat glömma saker hela tiden, har glömt vad jag ska göra i veckan, fast jag har kommit på det mesta, men ändå. Jag vet att jag ska på en föreläsning eller något liknande imorgon, där kommer det visas en film, men jag minns inte vad den handlar om och jag minns inte vart någonstans det var... Det måste jag kolla upp imorgon. Den här helgen har jag kommit på många saker som jag har glömt bort som är viktiga att komma ihåg, förstår inte varför jag har börjat glömma saker!

Vet att det var något jag skulle göra ikväll, men vet ni vad? Jag har glömt! Sjukt frustreranded...

Jaja, nog pratat om min glömska, kvällens planer blir att svara på kommentarer, läsa och se på tv, ska kolla på sista Snuten i Hollywood filmen om en stund. Mamma och pappa kollar på den just nu, men jag prioriterade Gossip Girl, så jag får kolla på den själv, men det är lugnt, har sett den förut :-)

Tur att man kan vara glad och glömsk på samma gång ;-)

Lite nya saker

Hemma från bion nu, såg ju Patrik 1,5. Den var verkligen grymt bra, precis som alla sa att den skulle vara. När den kommer ut på dvd ska den helt klart köpas :-). Men som jag skrev i inägget nedan var det jättelängesen jag och min familj gick på bio tillsammans och när vi satt där i biosalongen kom jag på varför. Min mamma skrattar åt ingenting så det hörs genom hela biosalongen, det är riktigt pinsamt vissa tillfällen. Hon kan sitta och asgarva åt småsaker som ingen annan garvar åt, det är illa det, menmen, så kan jag också vara ibland, sådan mor sådan dotter?

Innan bion gick vi i alla fall runt i lite butiker, det slutade med att jag hade köpt mig ett nytt nagellack, nya strumpbyxor, nya pennor och nya hörlurar.









Bio med familjen!

Känner mig jätteseg, har fortfarande inte kommit igång med städandet och tvättandet, det är illa! En spark i baken och jag sätter igång. Usch var jag hatar att städa när jag inte är på humör för det, men det måste bli gjort, får ta och sätta igång nu!

Sen har jag bokat biljetter till Patrik 1,5 idag. Ska se den med familjen, det blir mysmys, jättelänge sen vi gick på bio tillsammans! Hoppas den är lika bra som alla säger att den är :-)


Det är söndag, inte måndag...

Gårdagen spenderades i soffan hela kvällen, kollade på Snuten i Hollywood I och II, ska nog se den sista ikväll, mys!

Men jag blir så irriterad på mig själv. Glömde bort att det var lördag igår, därför ställde jag klockan på 9.00 då jag normalt sett brukar gå upp. Men när klockan ringer och jag hör att pappa sitter vid datorn inser jag att det är söndag och nu kan jag inte somna om...

Jaja, nu ska jag i alla fall äta lite frukost, sen ska jag städa lite i rummet och tvätta!


Mysig kväll blev det!

Nu är jag hemma, kom precis hem. Var ju borta på tjejkväll igår. Vi hade det supertrevligt, fast jag var grymt irriterad på mig själv, jag som aldrig glömmer något, glömde min väska med alla saker på jobbet, så det enda jag hade med mig var kamera och smink, men resten var kvar på jobbet... Fast det gick ingen nöd på mig, fick låna kläder från Emma, det var ju inte så att kvällen var förstörd för det :-)

Vi började med att göra pannacottan, som blev grymt god, sen gjorde vi middagen som blev fläskfilé med pommes och sallad, det blev grymt gott det med! Lite senare på kvällen tog vi med våra kameror och gick ut och fotade lite, det var kallt, men man fick många bra bilder! När vi sen kom hem blev jag otroligt trött och somnade, jag sa att jag bara skulle vila.. Men sov för kvällen, fast hörde ibland när Emma och Linnea låg och småpratade lite :-) Kvällen vart i alla fall lyckad!

Emma och Linnea, aktiva med matlagningen



Linnea och jag :-)


Emma, sötis :-)


Mumma!



Godaste, mäktigaste!


Linnea


Emma och Linnea
:-)

Trevlig fredag

Godmorgon på er!
Äntligen fredag, så jäkla skönt. Tråkigt nog för eran del blir det dåligt med uppdateringar idag, ska ju ha myskväll med tjejerna :-) Innan det blir det jobb, sen blir det skola, dagens lektioner är Engelska och Idrott. Efter det är planerna att åka och köpa de ingredienser som behövs till det vi ska laga (fläskfilé med pommes och panna cotta till efterrätt). Sen åker vi hem till Emma och har det trevligt!

Hoppas ni får en lika bra fredag som jag kommer få
Tjejerna som fredagen kommer tillbringas med! :-)


Ingen mer dator för idag

Har precis planerat morgondagen med tjejerna. Jag, Emma och Linnea ska hem till Emma imorgon efter skolan och sova där, ha lite myskväll och så, ska bli jättetrevligt. Vi ska laga fläskfilé med pommes till middag och till efterrätt blir det pannacotta! Sen blir det säkert lite filmtittande också skulle jag tro! :-)

Dags att svara på de sista kommentarerna för idag, sen ska jag stänga av datorn, orkar inte sitta vid den längre, är så trött så jag skulle kunna somna när som helst, ska vila lite och lyssna på musik, somnar jag inte blir det tv tittande tills jag somnar. Ska upp tidigt imorgon igen och jobba!


Mätt och belåten


Soppan som jag åt till middag var grymt god, det var någon form av saffranssoppa med räkor och lax i, mumms! Till det blev det en ostmacka och ett glas mjölk, nu är jag proppmätt, det är ju bra.

Tänkte att jag ska ta mig en lång varm dusch, fixa ansiktsmask och kolla om det finns något skoj att se på tvn!

Hemma och trött

Kom precis hem från dagens dag i skolan. Har varit grymt trött, inte kunnat koncentrera mig alls. Nästa vecka blir det bara tre arbetsdagar så jag får chans att sova. Ikväll kommer jag även lägga mig tidigt och kolla på tv tills jag somnar.

Nu sitter jag i alla fall och väntar på maten, som blir någon soppa, vad för soppa har jag ingen aning om. Förövrigt händer inte mycket, tar det bara lugnt, vad mer orkar man göra? :-)


Mot skolan

Sådär ja, jobbet för idag är avklarat, bara morgondagen kvar nu, sen är det efterlängtad helg. Håller på och gör lite lunch nu innan jag ska iväg till skolan, dagens två lektioner är Matte och Samhällskunskap, känner inte för det idag, fast matte känner jag aldrig för, sitta och anstränga sig med siffror är inte riktigt min grej och idag känner jag mig rätt så seg, då blir det ännu tråkigare...


En zoombie vandrar runt i huset

Idag ville jag bara snooza när väckarklockan ringde, sjukt trött, känner mig som en zoombie! Håller på och gör mig iordning nu, frukost idag blir en macka med smält ost! :-) När jag är fixad och klar börjar det bli dags att röra sig mot jobbet och efter det blir det skola.


Sov gott

Åh vad dagens avsnitt av Grey's Anatomy var bra! Grymt, bara en vecka kvar tills nästa avsnitt ;-)

Nu ska jag krypa ner i sängen, kolla lite på tv och försöka sova. Ska upp tidigt imorgon och jobba innan skolan, blir alldeles för trött om jag fastnar framför datorn och det är inte bra. Skönt att jag bara har imorgon och fredag kvar att jobba, sen är det ledig helg!

Sov så gott


Sockerbomb

Bara för att det är onsdag och bara för att det är Grey's Anatomy och bara för att jag känner för en kopp med varm oboy ska jag ha det. Försöker stanna borta från onyttigheter, men det går visst inte så bra... Det ska bli ändring på det, men just idag känner jag ett behov av oboy som jag inte har druckit på evigheter!





Det specialbeställda piercingsmycket

Har helt glömt bort att visa er mitt nya piercingsmycke, eller det är inte så nytt längre, har haft den enda sen jag kom hem från Turkiet. Det var där jag köpte det. Men i alla fall, kan berätta hur jag kom på att jag ville ha det. Jag älskar ögon, "the evil eye" som är populärt i Turkiet och Grekland m.m. En dag låg jag och solade och tänkte på hur snyggt det skulle vara med ett öga som piercingsmycke. Lite senare på kvällen tog jag upp det med mina föräldrar och pappa tyckte att vi skulle gå ner till juveleraren på hotellet. Jag förklarade min idé för honom och han sa att det lätt skulle kunna fixas. Så nästa dag hade de gjort ett piercingsmycke till mig med ett öga. Är verkligen supernöjd med det!


Shower power!

Dags att ta sig en låång varm dusch, känner mig lite frusen, det har varit kallt idag! Hoppas på lite mer värme imorgon, vill inte ha massa kyla, det är ju bara oktober... Kvällens planer är i alla fall att kolla på tv, det är ju Grey's Anatomy ikväll, det måste jag se! Och idag behöver jag inte ägna mig åt något annat än datorn och tvn, för jag har inga mer läxor nu innan höstlovet! Helt underbart skönt.


Pratar först och tänker sen


Idag när vi åt middag pratade jag först och tänkte sen, vilket jag inte brukar göra normalt sett. Men i alla fall, vi åt kikärtssallad med gul morot i, istället för orange, som morötter brukar vara...

Mamma: Tyckte du om gul morot?
Jag: Ja, den smakar inte morot, men den var god.
Mamma: Godare än orange morot?
Jag: Va? När har jag ätit orange morot?
*Tystnad*

Nu ska jag plocka undan lite i rummet och fixa med tvätten, kristvättar nu. Det innebär att mina och mammas tvättkorgar är fulla samtidigt, då får jag slänga in en maskin som jag är i behov av under de närmsta dagarna, så får jag tvätta senare när hon har tvättat sitt.


Det blir mycket foton under höstlovet!

Matteprovet gick... pissdåligt, men jag orkar helt ärlit inte bry mig längre, har bara matte ett år och får jag G så är jag nöjd!

Men i alla fall, fick precis reda på en underbar nyhet! Den 29de åker jag och min familj till Kraków i Polen, ska bo på Radisson Hotell i en juniorsvit, kommer bli så grymt härligt! Kameran och datorn följer med, det är nämligen gratis internet så att blogga där nerifrån kommer inte vara några problem! Det finns jättemycket att se och fota, så kommer bildbomba bloggen, är helt jävla överlycklig nu!


Noodle time

Har precis vaknat, lite sömn inatt med, men det känns ändå som att jag har sovit längre än vad jag har gjort de andra dagarna, kan bero på att jag gick upp senare idag. Håller på att göra mig iordning, ska snart göra frukost/lunch, det blir nudlar idag igen :-) Dagens lektioner är matte (prov) och svenska!


Lugn kväll

Skulle kunna sitta vid datorn och häcka ända tills jag blir trött, men känner inte för det ikväll, känner för att ligga under täcket i min säng och se på tv eller läsa, skulle jag ha möjlighet att ha datorn i sängen så skulle jag nog tillbringa kvällen framför den, men har ingen mottagning i sängen, bara två meter bort där soffan står, det är helt skumt att två meter gör sådan stor skillnad. Men det får vara...Ska nog börja med att läsa lite, sen blir det tv tills jag somnar.

Tänkte avsluta dagens sista inlägg med lite höstbilder!







Fullmåne inatt, jag kommer sova dåligt

Varje månad några dagar innan fullmåne och under natten då det är fullmåne har jag alltid och jag menar verkligen alltid svårt att somna. Vissa påstår att det är en myt att vissa har sömnsvårigheter under den här perioden, men det tror jag inte på. Det är orsaken till att jag har haft så otroligt svårt att somna de senaste dagarna.

Någon mer än jag som har svårt att somna under fullmåneperioden? Eller tror ni kanske att det är en myt?


(Månen för några dagar sen, den var otroligt vacker då, det är den nu med, men bilderna jag tog blev inte bra och vill inte gå ut igen och ta nya)


Prefixer hit och prefixer dit

Har huvudvärk så det skriker om det... Orkar inte plugga mer inför provet imorgon, jag kan allt utom prefixer, så det håller jag tummarna för att det inte blir mycket om. Får väl plugga på bussen imorgon på det. Nu tänker jag ta mig en lång varm dusch, ansiktsmask och kolla på tv, ska bli skönt med lite avkoppling.


Mvg + paj!



Har precis ätit den godaste pajen ever, fetaost och spenatpaj! Det var grymt gott, är riktigt mätt nu kan jag lova.

Dagen har varit lång, men rolig. Jobbade först två timmar innan skolan, packade upp varor och så, Zaza fick lite "proffshjälp" som hon kallar det ;-) Efter det var det skola som gällde, trodde jag hade Samhällskunskap, men då hade vi bytt lektion för idag och hade Mediakunskap istället, det var rätt slappt, ritade mest och var kreativa, fortsatte med våra loggor till skoltröjorna.

Efter det hade vi Webbprogrammering igen, idag arbetade vi i Flash, gjorde en riktigt flashig film om pilen i stenen, istället för svärdet i stenen, det var skoj!

Nu sitter jag här i soffan och funderar på att börja plugga inför matteprovet som är imorgon, känner mig säker på det mesta, men måste läsa igenom allt några gånger till så jag inte lömmer nåt. På tal om prov, gissa vem som fick MVG på engelska provet som var i fredags? Jo jag, är överlycklig, det kändes som att det gick superdåligt, men det gjorde det inte :D

Seg dag idag

Gaah, är äckligt trött! Idag var verkligen den jobbigaste dagen att gå upp, jättetrött verkligen. Gäspar hela tiden och ser ut som en... zoombie. Jaja, när jag väl är igång med jobbet lär jag väl piggna till! Jobbar till 8.00, efter det åker jag till skolan där jag har Samhällskunskap och Webbprogrammering, det blir skoj!



Snart dags att sova


Inatt hoppas jag på mycket sömn
, men då måste jag gå och lägga mig snart. Fast börjar piggna till nu mot kvällen och det är ju mindre bra... Kanske ska lägga mig och kolla på en film eller något, så kanske jag blir tröttare? Får se, det blir tv eller film som gäller i alla fall. Det är bestämt att 21.00 ska jag stänga av datorn, annars fastnar jag länge och det går inte!
Men det här blir nog sista inlägget för idag, sov gott :-)

Work tomorrow

Har precis ätit lite middag, blev pasta med biffstroganoff, mums!
Pappa frågade även om jag skulle kunna tänka mig att jobba innan skolan imorgon igen, brukar inte göra det på tisdagar eftersom jag börjar 8.45. Men han sa att det skulle vara till stor hjälp om jag gjorde det, för det kommer mycket varor. Så även om jag är trött och skulle behöva sova ut tänker jag offra mig, stiga upp 04.40 och jobba två timmar innan skolan, tiden går fort och får jag en kaffe latte klarar jag nog hela dagen sen utan problem.

Visste inte riktigt vad jag skulle ha för bild till det här inlägget, men så hittade jag den här, visst är himlen cool?

De fyra valen

Hade som jag nämnde tidigare webbprogrammering idag och det var grymt roligt, skönaste läraren kombinerat med ett intressant ämne, det kan inte bli bättre!

Har haft introveckor i åtta veckor nu, då vi har fått prova på alla mediaämnen. Av de åtta ska vi nu välja fyra stycken. Idag delade rektorn ut valblanketterna. Har precis suttit och fyllt i den, mina fyra val är: Foto, Webbprogrammering, Grafisk design och Tv-produktion. I reserv har jag valt film-produktion.


Lunch, sen skola

Sådär, då har jag jobbat klart för idag, toppen. Idag har jag hållt på mycket med frukt och grönt och sånt, rätt kul, men det är roligare när det kommer mycket varor, som det gör på fredagar :-) 

Håller på och gör nudlar till lunch nu, sen ska jag börja röra mig mot bussen för att åka till skolan. Har webbprogramering idag, det ska bli skoj!


Övertrött

Godmorgon
Inatt fick jag vrida mig måånga gånger innan jag somnade. Hatar när det blir så, vill kunna somna pangbom... Dessutom hade jag glömt sätta hold på ipoden, så vi tvåtiden hade volymen höjts och jag trodde mina öron skulle sprängas! Fyfan...

Nu är jag i alla fall uppe, ska snart åka till jobbet, efter det blir det skola som vanligt. Sitter och äter frukost för tillfället, müsli med fil, mumsigt värre!


Duscha, läsa, sova

Gossip Girl var galet bra ikväll, som alltid!

Nu ska jag ta mig en dusch och ta fram sista Harry Potter boken och läsa. Enligt Nilas måste jag läsa 7 kapitel ikväll, han ska förhöra mig imorgon, får jag inte 20/20 rätt blir det en grisknorr och straffkomendering och det vill jag inte ha! Hoppas jag klarar av hans förhör bara, haha.

Efter det ska jag sooova, inte för att jag är speciellt trött, men ska upp 04.40 imorgon och jobba igen, så måste vara utvilad och pigg!

Sov så gott


Semesterbilder

Satt precis och kollade igenom mina fotoalbum och kom till albumet med Turkietbilder. Kom på att jag inte har visat alla bilder från resan än, på grund av att internetet där nere blev så himla segt mot slutet. Tänkte i alla fall visa några bilder nu, från en av de största moskeérna som vi besökte i Manavgat när vi var påväg till Alanya.
Moskeér är verkligen sjukt vackra!









Onyttigt men gott

Har inte ätit något onyttigt på flera veckor, men just den här helgen har det blivit mycket av det goda. Popcorn och festis på bion i fredag och glass igår och idag + passionsfruktpudding idag. Fast någon gång ibland får man faktiskt vara lite onyttig... Och nu håller jag på att baka kladdkaka, men faktiskt inte till mig, en kladdkaka till Jenny och en till Thomas som har fyllt år i veckan.






Nyvaken men trött



Jag som hoppades på att inte blev väckt, men vem tror ni ropar "Alex, vakna vakna, dina gudsystrar kommer klockan två."?
Jo mamma givetvis, så nu har jag en timme på mig att vakna och bli lite piggare.

Gör mig iordning just nu, de ska komma på middag, det blir jättemysigt, har inte träffat hela familjen på middag på över en månad! Så idag kommer jag nog vara lite lektant, enligt Tess och Olivia (mina gudsystrar) är jag hästen Lucas, det är från Emil i Lönneberga va? De rider på min rygg och sånt, det är skoj i början, men sen får jag ont i knäna. :-)

Tunga ögonlock

Nu börjar tröttheten komma, ögonlocken blir bara tyngre och tyngre, känns som att det är en bra idé att krypa ner under täcket då. Gör ändå inget vettigt, ligger och kollar på min mage när jag andas, då kan jag lika gärna sova. Jag hoppas jag får sova länge och att alla är tysta i huset och inte väcker mig, behöver sömnen.

Sov gott :-)


Borde vara trött

Åh, Finding Neverland var jättebra, I just love it! Funderar på att se en till film eller något, men jag vet inte...

Nu ligger jag och funderar på att jag egentligen borde jag vara trött
, efter att bara ha sovit sju timmar efter att ha varit vaken i tjugofyra timmar. Då borde man som en normal människa vara trött vid den här tiden på dygnet, inte för att jag är normal, men  ändå. Jag är inte överdrivet trött, bara lite halvslö, men det har jag varit hela dagen, jag vill inte ligga och vara halvslö hela natten, jag vill bli jättetrött så jag kan somna och sova lääänge utan att bli väckt.

Fast nu är jag ju inte trött...

Lite bilder från igår... Sötis Emma står och väntar på bussen :-)


Och så har vi ju mig som ser lite lagom skum ut som också väntar på bussen :-)


Med ett leende på läpparna

Sådär, nu är det städat, eller i alla fall undanplockat. Får damma och dammsuga imorgon, det är någt jag inte orkar göra nu. Nu tänkte jag kolla på Finding Neverland, den ska tydligen vara bra, så det hoppas jag att den är! :-) Kommer kolla på den med ett leende på läpparna, för jag kan inte sluta le! Har ju berättat att man kan inte vara annat än glad med de jag jobbar med och nyss läste jag många fina rader på Zazas blogg, hon har skrivit om alla på jobbet och när jag läste vad hon skrev om mig blev jag så otroligt glad och jag kan inte sluta le!

"alexandra. som går gymnasiet och märks är härdad av pappa butikschef. hon går upp halv fem för att jobba innan skolan. vad är det med dagens ungdom? ska tilläggas att tjejen är snabbare på att plocka varor än mig och martin tillsammans...!!"

En vacker dag ska jag också skriva om de på jobbet, men nu ska jag se på film! :-)




Slappar kväll

Planerna för kvällen blir att slappa, min buss går ändå om några minuter så den skulle jag inte hinna med om jag skulle iväg och sen går inte nästa förens om ca. två timmar, då känns det inte lönt. Men slapparkvällar är trevligt det med! Fast innan jag kan börja slappa ordentligt måste jag röja undan lite i rummet. Nu den här veckan har det börjat bli stökigt igen, jag som hade det så städat i flera veckors tid.

På med musiken och börja städa, så får vi se vad det blir för film jag kollar på sen :-)



Mys mys

Det blev lite ändrade planer igår med bion. Skulle ha sett mirrors, med Emma, Andreas och André,  men det fanns få platser kvar och gick inte att boka, så vi ville inte chansa och André orkade inte gå eller nåt. Fast istället såg vi på Barnhemmet. Den var rätt bra faktiskt, fast ett litet minus i kanten att den var på spanska eller nåt. :-)
Efter det åkte jag och Emma hem till henne och såg på tv och snackade och så, mysmys.

Ikväll vet jag inte vad som händer än. Inga planer för tillfället, får väl se om något dyker upp, annars kommer jag nog kolla på film eller nåt.


Hemma men ska iväg igen

Då var man hemma från en jobb och skoldag. Engelska provet gick väl sådär, hoppas det gick bra i alla fall... Har precis duschat och fixat mig iordning, ska på bio med några kompisar, vet inte vilka än, men det blir troligtvis jag, Emma, Andreas och André, trevligt trevligt :-) Vi ska kolla på Mirror, någon som har sett?

Känner mig riktigt stressad, har inte hunnit äta än och ska gå till bussen snart. Får svara på era kommentarer imorgon, sover hos Emma ikväll! Ha en bra fredagkväll :-)


Från jobb till skola

Sådär, då var dagens jobb avklarat, det gick väldigt bra idag! Trodde jag skulle vara tröttare än vad jag är, hade svårt att somna igår, men är riktigt pigg, kan bero på kaffet? Aja, tröttheten kommer väl lite senare. Nu har jag precis ätit lunch och snart börjar det bli dags att röra sig mot skolan. Idag väntar engelska prov och idrottslektion. Wish me luck!


Kaos i duschen

Godmorgon på er
Har precis tagit en dusch och det var nog den värsta duschen i mitt liv, förutom den gången i Brasilien när jag stog i duschen och det kröp en tusenfoting på golvet. Men det här var nästan lika illa. Jag har en extrem spindelfobi, ser jag en spindel i samma rum som mig skriker jag och någon måste ta bort den. I alla fall när de är över en viss storlek. Hursomhelst så stog jag i duschen och shampoonera in håret, vanligtvis brukar jag duscha sådär länge, så jag hade ingen brådska. Men så rör sig min blick mot något svart som sitter på balsamflaskan. Först trodde ja att det var ludd, men efter ett tag började den vandra! En äcklig spindel kröp i min dusch, på min balsamflaska när jag behövde den! Jag var såååå nära på att skrika, men eftersom mamma skulle bli lack om jag väckte henne lät jag bli. Istället började jag lite smått hyperventilera, duscha klart på 3 sek, rusa ut ur badrummet, säger åt pappa att han måste ta bort den och han rusar till badrummet, han är familjens spindelbortagare.

Jaja, det var morgonens händelse, nu ska jag börja göra mig iordning, packa allting som behövs idag och sen ska jag iväg till jobbet.


Tidig sänggång


Klockan har inte ens slagit åtta och jag ska redan gå och lägga mig. Väckarklockan ringer 04.40 imorgon, det blir ingen sovmorgon med andra ord, ska upp och jobba innan skolan. Jobbar i en Vi-butik där jag trivs riktigt bra. Alla är otroligt snälla och roliga, man kan inte jobba utan ett leende med de jag jobbar med! Och imorgon kommer det mycket varor, det blir skoj!

Ni får sova så gott när ni ska gå och lägga er


Mer filmer i filmhyllan!

Jag och mamma har ju en filmlista med filmer vi ska köpa innan 2009s slut. Under bloggpausen har jag köpt en hel del filmer och nu är listan bra mycket mindre än vad den var för några månader sen. Och idag kom ytterligare 6 filmer och en tv-serie box, toppen!





Efter dagens lass med filmer ser listan ut såhär:
- Pirates of the Caribbean - trilogin
- Rambo
- Snatch
- Rush Hour
- Snuten i Hollywood - trilogin
- Mr & Mrs Smith

- Förtrollad
- Surf's Up
- Hairspray
- Djävulen bär prada
- Flykten från Alcatraz

- Gudfadern Box
- Marie Antoinette
- Beach

- Catch me if you can
- Don Juan De Marco
- Finding Neverland
- Juryn
- Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott
- Shine
- Bee Movie
- Good Luck Chuck
- Skuggspel
- Bluffen
- Borat
- Can't Buy Me Love

- Gudarna Måste Vara Roliga 1&2
- Heartbreak Kid
- Mr. Beans Semester
- Music Lyrics
- Ombytta Roller
- Overboard
- Pretty Woman
- På smällen
- Wedding Crashers
- 10 orsaker att hata dig
- John Tucker Must Die
- She's all that

- Allt en tjej vill ha
- Juno
- 1408
- Black Christmas, Stilla natt, blodiga natt

- Black Christmas
- Child's Play
- Jag vet vad du gjorde förra sommaren
- Liftaren
- Saw 2,3,4
- Scream
- Shining
- Decampitated - När din sovsäck blir din liksäck
- Halloween
- Huset som Gud glömde
- När lammen tystnar

- Ring
- Sömngångare
- Ett öga rött
- Se upp för dårarna
- Kopps
- Bröllop och jäkelskap
- Snålvatten och jäkelskap
- Två ägg i högklackat
- Beverly Hills s. 2&3
- Bones s. 1&2
- Desperate Housewives s 1,2,3
- Gilmore Girls s. 6&7
- Navy NCIS s.3
- O.C s.1
- OTH s.1
- Sex and the city s.1-6
- Ghost Whisperer s.1,2
- Baywatch s. 1,2,3
- I know who killed me
- Number 23
- Gladiator
- Sjätte sinnet
- Big fish
- Den gode, den onde, den fule
- DOA: Dead or Alive
- Hook
- Jumanji
- Narnia Box

Matdags!

Kom precis hem från skolan, var en bra dag idag. Hade matte först, det var såklart tråkigt, men sen hade jag mediakunskap och det var en chill lektion, vi ritade loggor till våra skolkläder. Och efter det gick jag på resurstiden i engelska, så jag slipper plugga så mycket nu ikväll.

Nu är det dags för mat, idag blir det blodpudding med potatisbullar, grymt gott! Till det ska vi kolla på ett avsnitt av Gilmore Girls, det var länge sen jag kollade på det.


Ner med böckerna i väskan



Det börjar bli dags att röra sig mot skolan. Åker lite tidigare, har ett paket att hämta ut, med mina filmer jag har beställt, minns inte vilka filmer det är, I'll tell you later. Förövrigt blir det blir en lång dag idag, börjar 11.35 och slutar 15.30, men ska på resurstiden och plugga inför engelskaprovet efter det, får se hur lång tid det tar. Förutom resurstiden är det matte och mediakunskap som står på schemat idag. Får se om jag hinner slänga iväg en update från skolan, annars blir det inte förens när jag kommit hem.

Ha en bra dag!

09.10.08

Godmorgon på er!
Då var det torsdag idag då, en dag närmre fredag, skönt! Idag var jag faktiskt trött när väckarklockan ringde, det var mindre kul... Menmen, det blir tidig sänggång ikväll. Har precis käkat frulle, det blev den goda mackan och juicen som ni ser på bilden, jättemumsigt. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning!


Jag tror jag borde sova snart

Tiden rinner iväg och det där med att plugga går inget vidare. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Det är en text man ska förstå, vilket jag gör, glosor som man ska kunna, jag kan de flesta och sen lite gramatik som jag bara behöver läsa igenom för att komma ihåg. Att koncentrera sig här hemma är nästan omöjligt, men jag och Emma har bestämt oss för att gå på resurstid imorgon för att plugga, då får man i alla fall någonting gjort.

Nu borde jag väl sova, är trött, men ändå inte. Dessutom har jag sovmorgon imorgon, så det är inte nödvändigt att gå och lägga sig nu, men jag borde. Det är mycket man borde som man inte gör. Fast det är klart, det skadar inte med några extra timmars sömn. Ska svara på de sista kommentarerna, sen ska jag nanna kudden :-)


Nektarinen stoppar sötsuget


På senaste tiden har jag varit extremt sötsugen, vilket inte är bra. Min nya drog mot sötsuget är nekariner, knaprigt och gott. Nu är nektarinerna inte sådär mjuka och rinniga som de brukar vara, utan knapriga och jättegoda! Prova att ha nektariner på lingon grova mackor också, mums!

Har precis kollat på Grey's Anatomy, onsdagsunderhållningen, riktigt bra avsnitt idag, precis som vanligt. Bara en vecka kvar till nästa avsnitt ;-) Dags att svara på era kommentarer och plugga lite. Och det verkar som om alla hittills gillar den nya designen, vad glad jag blir!

Den nya designen är uppe

Äntligen, jag lyckades få till designen exakt så som jag ville ha den efter ett tag och är riktigt nöjd med den. En av de bästa jag haft hittills tycker jag, wiie! Vad tycker ni? Lyckades jag få till en "höstkänsla"?

Vet ni vad jag känner för? Att gå ner till vattnet, ska nog ta mig en runda för att tänka lite, det snurrar i min skalle just nu, för mycket tankar samtidigt, vart kommer alla nedrans tankar ifrån? Aja, på med mössa, halsduk och vantar, en runda ner till vattnet var det!


Äntligen hemma

Usch, det är äckligt kallt ute nu, kom precis hem från ännu en dag i skolan och mina fingrar är helt frusna, glömde vantarna hemma idag... Jag vill inte ha den här kylan, vill ha värme, värmen kombinerat med höstens vackra färger skulle vara underbart. Eller vad säger ni?


Jaja, nu ska jag i alla fall sätta igång med den nya designen, ni lär ju märka när den är uppe ;-)

En pytteliten tjuvtitt

Idag kommer det komma upp en ny bloggdesign, dels för att bloggen har fyllt ett år, men också för att det är höst, vill ha en mer "höstig" design då och sen har jag tröttnat på den nuvarande också. En liten tjuvtitt på hur den kommer se ut, vill inte visa för mycket, men, hoppas ni kommer gilla den lika mycket som jag gör :-)


08.10.08

Godmorgon på er!
Inatt fick jag sova tillräckligt länge, det är skönt med sovmorgon, eller hur? ;-) Idag är det skola som vanligt, matte och svenska står på schemat idag, det som är skönt är att det här är sista året med matte för mig, kommer absolut inte välja Matte B sen. Behöver bara hålla ut ett år till, sen är det slut på siffertortyren!

Här har ni en liten morgonbild att glo på :-)

Bloggen har fyllt ett år!

Tittade tillbaka i arkivet nyss för att kolla vilket datum i oktober det var jag börjde blogga, det visade sig att det var 06/10-07, som var igår. Nu har jag haft bloggen i ett år, tiden går fort! Det roliga är att jag hade ingen aning om att det var igår och just igår kom jag tillbaka från bloggpausen. För att "fira" bloggen kommer det komma upp en ny bloggdesign imorgon :-)

Såg ju som jag tidigare skrev på filmen "Once", tycker den var riktigt bra, mycket musik och det gillar jag. En kompis till mig tipsade om den igår, fick lyssna på låten nedan och eftersom jag gillade låten tyckte han att jag skulle se filmen. Så har ni inte sett den och gillar låten så borde ni se den.


Facit till finn fem fel

Åh, ett riktigt bra avsnitt av Desperate Housewives var det ikväll, längtar tills nästa tisdag! Och i veckan får jag även säsong ett på dvd, det är rea på den på discshop, var bara tvungen att köpa. Ser fram emot att kolla på den också.

Hur som helst, här kommer facit till finn fem felen som finns längre ner i bloggen. Nu ska jag kolla på film, "Once", skulle egentligen ha sett den igår, men det blev lite för sent, fastnade framför datorn, men nu så. Någon som har sett den?


Bilder från dagen

Jag har fortfarande inte börjat städa eller plugga. Städa tänkte jag nog göra när det är Desperate Housewives, men det där med att plugga, får nog se till att sätta igång nu om det ska bli gjort. Jaja, här kommer i alla fall några av bilderna som jag tog idag, mer kommer vid senare tillfällen, men de här tre gillar jag riktigt mycket, speciellt den första :-) Vad tycker ni?






Sitter i min myshörna

Nu har jag precis kommit hem från stan, var inne och fotade lite efter skolan med Emma. Fick lite bilder som kommer upp senare under kvällen. Skulle egentligen ha varit hemma för länge sen, men på grund av att min första buss inte kom och det var en trafikolycka så kom jag hem mycket senare än planerat...

Kvällens planer
är i alla fall att städa, plugga inför engelska provet och se på Desperate Housewives. Här på bloggen kommer det upp bilder från dagens fotorunda och svaren på finn fem fel :-)

Min mysiga datorhörna som jag fixat lite snabbt nu

Grafisk design - finn fem fel

Mätt och belåten efter lunchen som blev en macka, var inte speciellt hungrig, men en macka går alltid ner. Innan det hade vi samhällskunskap, hade vikarie idag så det blev inte en speciellt seriös lektion, men det var skönt, kunde ändå inte koncentrera mig, är övertrött.

Sitter på grafisk design nu och leker i photoshop, har fått göra finn fem fel, passar bra, hade ändå tänk slänga upp en lite senare idag, men eftersom vi gjorde det på lektionen kan jag lika gärna slänga upp den nu. Inte speciellt avancerad, så det blir fem lätta den här gången :-)



Godmorgon!



Godmorgon på er, sovit gott? Det har jag, men alldeles för lite, får ta igen det imorgon. Fastnade lite för länge framför datorn igår, svårt att slita sig ibland, hehe.

Idag är det skola, har samhällskunskap och grafisk design, det är kul. Efter skolan ska jag in till stan med Emma, vi ska troligtvis fota, så kameran är med! Bilder kommer självklart upp senare. Förutom det händer inte så mycket mer idag, måste plugga lite engelska och matte och städa, de tråkiga sysslorna...

Sov så gott

Det känns grymt kul att vara tillbaka igen, era kommentarer gör mig riktigt, riktigt glad! Har svarat på de flesta kommentarer nu också, plus hunnit fixa lite med nya datorn, laddat in lite bilder och program som jag behöver. Resten av programinstallationerna får jag fixa imorgon, nu orkar jag inte mer idag.

Ska ta och sova nu, en tidig morgon och lång dag som väntar imorgon. Dags att blåsa ut ljusen och krypa ner under täcket, så blir det fler uppdateringar imorgon :-)
Sov gott


Tillbaka med regelbunden bloggning

Äntligen
Min dator var beräknad att komma på onsdag, men imorse ringde de och sa att den var klar idag. Är galet glad, en macbook pro blev det. Nu håller jag på att installera lite saker och så på den. Blir en lång kväll för min del, ska fixa irodning allt  och försöka hinna med att svara på de flesa kommentarer som jag fått under bloggpausen, det är en hel del, får se hur mycket jag hinner med ikväll.

Så.... vad har hänt under de här bloggtorra veckorna?

Inte mycket, skolan har ju börjat igen, går på mediagymnasiet och trivs riktigt bra där, för en gångs skulle klagar jag inte för att gå till skolan, vilket är positivt. Vet inte riktigt vad jag ska berätta, finns inget speciellt att säga. Är det något speciellt ni undrar över är det bara att fråga :-)

Bjuder på lite höstbilder i det här "höspremiärblogginlägget"







Tillbaka nästa vecka!

Glada nyheter!
Nästa vecka på onsdagen får jag min nya dator, vilket innebär att jag kommer kunna börja blogga igen. Längtar jättemycket efter att börja blogga regelbundet, blir så glad av era kommentarer att ni saknar mitt bloggande!

Stå ut några dagar till så är jag snart tillbaka :-)

RSS 2.0