Turkiet dag fem

Update from Turkey day 5!

51° I SKUGGAN!

Det är äckligt varmt här nere nu ska ni veta. Orkar inte steka mer idag, det är alldeles för varmt. Nu är det 51° i skuggan, helt otroligt. Sitter och dricker en iskall iste, väntar på att Fanny ska duscha klart så jag kan hoppa in i duschen, måste svalka av mig med en kall dusch.

Ikväll blir det middag på La Tasca igen, efter det ska vi åka och shoppa, förhoppningsvis, igår blev det tyvärr ingen shopping.

Fanny och jag var med på vattengympa förut!



Titta :o


Turkiet dag fyra

Update from Turkey day 4!

Kan ju börja lite med att berätta vad vi gjorde igår kväll. Käkade först middag på La tasca ligger här på hotellet. Till förrätt blev det nachos med guacamole, till varmrätt Döner kebab och till efterrätt en banana milkshake. Grymt gott.

Efter det gick Fanny och jag till baren ändå, våran bartender, Ali, fixade Rasberry vodka med sprite. Eller det är inte våran bartender, det är Fannys bartender, de flörtar lite med varandra och så ;-)

Idag har dagen på stranden varit… Tråkig. Varför? Jo, för jag har fått ligga i skuggan hela dagen och varken kunnat steka eller bada. Har bara fått titta på det svalkande havet, irriterande! Fast min rygg känns mycket bättre och jag har sluppit feber och blåsor.

Nu sitter vi på rummet, nyduschade och klara för kvällen. Var och postade vykort för en liten stund sen, brukar inte skicka vykort, men iår skickar jag ett till älsklingen :-)

Bjuder er på lite bilder från gårdagen och dagen.

Fanny med sin banana milkshake!


Jag med min banana milkshake!


Rasberry vodka med sprite
Photobucket

Idag har det här vart min utsikt, men jag har inte kunnat bada, piss!



Besök hos läkaren

Hellu

Sitter på rummet nu, har precis varit hos läkaren här på hotellet. Min brända rygg har blivit värre. Det gör riktigt jävla ont verkligen. Som tur är har läkaren fixat mediciner till mig, ska få tabletter och krämer som ska hjälpa. Tråkigt nog är feber något att vänta… Illa!
Märkte att det var något fel när jag brjade frysa i havet. Där det är 28° vem fryser då? Inte Fanny i alla fall, hon tyckte det var lite konstigt att jag frös :p

Imorgon är det skugga som gäller för min del, inget stekande på några dagar, känns lite tråkigt. Som tur är stannar jag ju i tre veckor, så jag kan ta igen soltimmarna jag missar den här veckan.

Ikväll blir det nog en chill kväll, ingen drink i baren, I think. Får se hur jag mår efter middagen. Annars går vi säkert upp till rummet och spelar kort eller är med mina gudsystrar.


Turkiet dag tre

Gooooodmorgon på er!

Sitter här på hotellrummet och gör ingenting. Väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så Fanny och alla andra vaknar, så man kan gå ner och äta frukost, min goda frukttallrik som vanligt, mums!. Vaknade ovanligt tidigt idag, det var så jäkla varmt och nu kan jag inte somna om.

Idag blir det som sagt en heldag på stranden. Axlarna svider fortfarande, får ta det lite lugnt med badandet. Får steka mest I guess, men det är härligt det med. Steka i 40 graders värme, det är som att grillas ;-)

Bjuder er på en bild från fotorundan igår, vad tycks?


Turkiet dag två

Update from Turkey day 2!

Då har två dagar gått, fortfarande helt underbart här nere. Det enda jag saknar med Sverige är min älskling <3 Annars är här rena rama paradiset.

Igår kväll var mysig, efter middagen gick Fanny och jag tog oss en varsin drink i baren ”Strawberry Daiquiri”, det är gott det. Efter det gick vi till mina gudsystrar och hade det mysigt med dem. Lärde dem att säga ”Imba o de”, älskling, du ska få höra när jag kommit hem ;-)

Idag tillbringades förmiddagen vid poolen och eftermiddagen på stranden. Det har vart grymt härligt. Dock har jag bränt mina axlar, det gör ont som satan! Hoppas det sjunker in under natten. Vill ju inte ligga i skuggan ;-) Imorgon kommer hela dagen tillbringas på stranden, har vi bestämt.

Ikväll gick jag även på en fotorunda till stranden, har massa härliga bilder, men funderar p åatt spara dem tills jag kommer hem. Får se, i det här inlägget kommer andra härliga bilder istället!

Nu sitter jag och Fanny på hotellrummet och chillar. Har precis tagit en till drink i baren, Cosmopolitan idag, lite SATC inspirerade. Den var också god. Plus att bartendern bjöd oss på ett glas med Sunwing Side.

Hur har ni det i Sverige?

Fanny vid middagen


Jag vid middagen


Fanny sötis


Jag i baren


Fanny i baren


Strawberry Daiquiri we like!



Jag påväg till hotellet från beachen


Fanny påväg till hotellet från beachen



Jag och Fanny i baren, mina ögon är helt röda av saltvattnet, det är mmindre najs...





Turkiet dag ett

Update from Turkey!

Åh, jag kan inte säga annat än att jag lever livet här nere i Turkiet! Det är helt underbart, älskar det här landet.

Förlåt för att det inte blev någon uppdatering igår, men Internet låg nere på hela hotellet, så jag kunde inte. Tänkte i alla fall berätta om resan so far, någon som vill läsa? ;D

Vet inte riktigt vart jag ska börja… Kan väl börja med när vi var på flygplatsen. Vi checkade in, med vi menar jag; Fanny, mamma, pappa och jag. Efter incheckningen mötte vi upp mina gudsystrars familj som vi är här nere med. Jättetrevligt! När vi hade gått ombord fick vi reda på att planet skulle bli en timme försenat, men tiden tills vi lyfte gick rätt snabbt ändå. Det var tiden i luften som gick otroligt sakta. Kollade på film, lyssnade på musik och så. Efter ett bra tag var jag riktigt hungrig, men vi hade inte bokat flygplans mat. Men jag fick lite mackor gratis och resterna från mina gudsystrar, så jag vart mätt och belåten!

När vi landade så gick allting smidigt, hämtade väskorna och allt, är ju van att åka till Antalyas flygplats vid det här laget, så det var som att komma hem för mig, nästan i alla fall :p

När alla hade fått sina väskor gick vi till bussen som skulle föra oss till hotellet vi bor på: Sunwing Resort här i Side. Bussresan gick fortare än väntat, det var riktigt skönt. Väl framme checkade vi in och gick och la oss, fanns inte så mycket annat att göra, baren hade stängt när vi kom.

Imorse vaknade vi rätt tidigt, vid åtta. Jag väckte Fanny och när alla var vakna gick vi ner och käkade frukost. Jag åt en grymt god frukttallrik. Ni vet väl vid det här laget att jag är tokig i frukt? Ni ser på bilden nedan hur mumsigt det ser ut ;-)

Efter frukosten bestämde Fanny och jag oss för att gå och lägga oss vid poolen direkt och börja steeeeeka! Vi sola, bada, sola, bada, sola, bada, ja ni fattar ;D

När alla andra hade käkat klart frukosten, gått och handlat vatten och så, drog vi oss ner till beachen. Det var helt underbart! Vi har legat på stranden i princip hela dagen. Jag och Fanny har växlat mellan att steka och bada. Har badat riktigt mycket i havet och vi har fått jäkligt mycket färg ska ni veta!

Nu ska vi duscha, chilla en stund på rummet, sen börjar det bli dags att gå ner och käka och efter det sätta sig i baren kanske?

Här kommer massa bilder som har tagits på flygplatsen och under dagen. Mer bilder kommer ska ni se ;-)

Ser det härligt ut?

Jag och Fanny i bilen påväg till flygplatsen


Fanny på flygplatsen


Jag på flygplatsen



Jag och Fanny på flygplanet


Jag med min mumsiga frukost
Photobucket

Söta Fanny äter frukost

Photobucket

Fanny och jag använder kamerorna flitigt ;-)

Photobucket


Photobucket

HOPPAS NI HAR DET BRA, FÖR DET HAR VI!

Photobucket

Kanske blir en till update lite senare, annars blir det en imorgon ;)

Going to Turkey!

Ingen har väl missat att jag ska till Turkiet idag? ;-)
Nej, tänkte väl det. Nu är jag riktigt taggad, längtar jättemycket tills planet lyfter. Ska försöka uppdatera bloggen såfort jag kommit ner, om det finns möjlighet till det. Kanske träffar jag även på bloggerskan Lousie? Hon är på samma hotell som jag ska till. Får se om vi ses ikväll!

Dags att packa ner datorn + laddare, plus checka så allt annat är nerpackat, vill inte glömma någonting!

Ni får ha det så bra här hemma i Sverige, nästa update blir i Turkiet, om jag inte uppdaterar nåt på Arlanda, det beror sig på hur mycket tid jag har till det.

Jag i Turkiet förra året

Bara några timmar kvar!

Att gå upp halv åtta var helt omöjligt, hade så svårt att somna igår, var alldeles för trött. Istället snoozade jag till åtta, det var skönt det! Sista natten i min egna säng på tre veckor. Hoppas hotellets sängar är sköna.

Har precis duschat och så, nu sitter jag här och försöker få tiden att gå. Ska svara på era kommentarer snart. Planerna för dagen är att Gustav kommer vid tolv (tror jag?) sen droppar Fanny in vid ett. Vi äter vid halv två, sen åker vi vid tre.



Lägga sig tidigt = gå upp tidigt

Funderar på om jag ska gå och lägga mig... Jag behöver ju inte sova, men titta på tv, lyssna på musik och så för att bli trött. Ska upp tidigt imorgon, redan halv åtta. Därför tänkte jag lägga mig lite tidigare än vanligt så jag orkar upp och är pigg. Vet att jag kommer ha svårt att somna, det har jag alltid när jag vet att något kul ska hända, men det har väl alla?

Säger i alla fall godnatt nu, så hörs vi imorgon!


Revbensspjäll + fetaost och tomat

Mums, har precis käkat en galet god middag. Är mätt och belåten! Revbensspjäll är det godaste att grilla på sommaren tycker jag, kan käka hur mycket som helst.

Nu tänkte jag spränga högtalarna med hög musik och städa mitt rum, alltid trevligare att komma hem till ett städat rum efter en resa :-)









24 timmar kvar

Om 24 timmar lyfter planet och jag är påväg till Turkiet!  Bjuder på en resebild från förra årets Turkiet resa. Det kliar i fingrarna, vill fota massa nya härliga utlandsbilder, alltid härligast att fota utomlands. Kommer bli massa bildbomber i bloggen kan jag lova. Ååååh vad jag längtar!

Komma ner, sova, vakna upp, gå och käka en god frukost, lägga sig vid poolen (eller kanske stranden?) och sola, bada, sola, bada sola, fota och umgås med familj och vänner!


Få tiden att gå...?

Det blir mycket reseprat här i bloggen nu, har inte direkt nåt annat att skriva om, det är bara resan jag har i mina tankar. Åker hemifrån imorn kl. 15.00, tills dess behöver jag hitta på massa saker för att fördriva tiden. Det är alltid så när man ska resa, dagen innan går tiden så himla sakta och det går ännu saktare samma dag man åker.

Vad brukar ni göra för att få tiden att gå?


Taggad inför resan!

Är så jäkla taggad inför resan nu. Har packat klart hela stora resväskan. Nu är det bara handbagaget kvar, men det fixar jag imorgon precis innan vi åker, för i den ska jag bara ha datorn och sånt. Det finns inte så mycket mer jag kan packa för tillfället, därför tänker jag gå ut och lägga mig i solen i någon timme eller så, bättra på brännan nu, dagen innan jag åker ;-)

Påminner er igen;
för att lättare ha koll på när jag uppdaterar bloggen i Turkiet rekomenderar jag er att börja prenumerera på min blogg på bloggkoll, då missar ni garanterat inget inlägg! :-)

Klicka på ikonen


Bloggkoll


När Alexandra rensar sin dator...

... Är det kaos!
Har suttit och rensat min dator i mer än en timme nu. Galet många fönster är öppna, så jag knappt hittar det jag letar efter, filer ligger lite här och var. Allt är en enda röra. Fast nu är allt nästan klart och jag har lyckats rensa min dator så jag nu har  10 GB tillgängligt. Inte illa, då kommer jag slippa rensa massa i Turkiet, det är skönt. Bara att ladda in bilderna och visa för er här på bloggen.

Hoppas ni ser fram emot att följa bloggen när jag bloggar från Turkiet?


K-A-O-S

Godmorgon!

Godmorgon på er! Sovit gott? Det har jag, fast jag sov inte så länge. Det är nog för att jag känner mig så stressad inför resan.  Har jättemycket som måste fixas idag, ska föra över nästan alla mina bilder på den externa hårddisken och radera, så jag får mer minne till Turkietbilderna. Jag ska ladda kamerorna, mobilerna, ipod m.m. Packa ner de sista kläderna som förhoppningsvis har torkat över natten. Och massa annat.

Känns inte som att jag åker imorgon, men det gör jag. Det är sånt jag brukar inse när jag sitter på planet....

Känner mig riktigt stressad, egentligen borde jag inte vara det, men det är jag. Plus att jag har miljoner myggbett som kliar nu, de ser ut som utåtstående blåmärken som kliar. Hatar myggor!


Vad fick min älskling i födelsedagspresent?


Grattis till Gustav som fyller 16 år idag! Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra ;-)

Så, vad tror ni han har fått från mig? Han har fått en stor påse godis som han kan smaska på när jag är i Turkiet + 2 biljetter till Mamma mia musikalen! 22 Augusti ska vi gå och kolla på den tillsammans, längtar jättemycket! Har ju sett den svenska versionen två gånger, hoppas den engelska är lika bra :-)

Mysig dag + kväll

Har precis kommit hem från den varma dagen, som blev kylig nu på kvällen.

Började med att jag åkte och träffade Julia och Linnea, vi köpte massa läsk, två flaskor var. Linnea och jag använder inte kapsylöppnare, utan vi använder en stolpe som finns utanför butiken. Eller det är Linnea som gör det, jag vågar inte, är så rädd att jag ska skjuta kapsylen på någon som hon råkade göra en gång. Vi öppnade i alla fall en av våra flaskor och gick och satte oss på gräset. Satan vad mycket myggor det var! Usch, helt myggbiten är man nu. Fast konstigt nog har myggbetten jag fick igår försvunnit!

Hursomhelst, när vi hade druckit upp de första flaskorna tänkte vi öppna de andra. Men det är en bit att gå till kapsylöppnarstolpen därför tänkte de prova att slå av kapsylen någon annanstans. Det vart helt misslyckat då en bit av flaskhalsarna på både Linneas och Julias flaskor gick av. Jag sparade min sista, ville inte ha min flaskhals avskuren ;-p

Efter några timmar åkte jag och Linnea iväg och mötte upp hennes mamma och småsyskon, de skulle handla lite och så. Eftersom jag inte hade något att göra innan jag skulle träffa Gustav så hängde jag med för att få tiden att gå. Vid sju-tiden ringde han och jag gick hem till honom.

Han skulle laga middag till familjen, han lagade kyckling till dem och jag fick lasagne eftersom jag inte äter kyckling. Riktigt god och mysig middag. Efter det gick vi en promenad, först hem till Viktor, hämtade deras post som ursäkt för att gå dit, fast vi gick rätt fort tillbaka. Sen efter ett tag åkte jag hem.

Oj vad långt inlägg, men aa, det var det jag har gjort idag :-) Här kommer bilderna ;D

Som jag sa igår; det är viktigt att dricka varma dagar!


Helt meningslös bild, men tycker den blev ball!



Linnea, undra hur hon orkade på ha på sig tröjan? :o


En trött Julia


Lilla jag


Sådär går det!




Äckligt varmt!

Det är verkligen äckligt varmt idag, det är skön värme om man ligger och solar. Men jag ska åka iväg... Problemet är kläderna, jag har inga shorts, att ha på mig, för antingen hänger de på tork eller så är de nerpackade, likaså mina kjolar. Så det enda jag har kvar är en skrynklig tunika. Men just nu har jag inget annat att ha på mig, så det får duga!

Nu ska jag gå ner till bussen och åka och träffa Linnea och Julia, vi ska ta något kallt att dricka och sitta och snacka skit en sista gång innan jag åker till Turkiet! Efter det ska jag iväg och träffa älsklingen, han ska få sin födelsedagspresent, vad det är berättar jag sen ;-)


Solos resetips

I Solo stog det massvis med bra resetips, ett jag fastnade för var att man ska rulla kläderna, inte vika dem. Det ger mer plats. Väldigt smart faktiskt, det har jag inte tänkt på tidigare, viker alltid mina kläder när jag ska någonstans. Vad gör ni, viker eller rullar?


Bikinisar på tork



Det där med och sola en timme gick inget vidare. Fick packningsångest när jag kom och tänka på listan jag har med allt som ska packas. Så nu har jag packat klart nästan allt! Fast det finns ju en hel del som behövs packas ner samma dag som vi åker... Datorn, kameran, alla laddare etc. Fast alla kläder som ska med är så gott som nerpackade. Det känns skönt. Bara bikinisarna kvar, men som ni ser hänger de på tork just nu, har tvättat dem.

Ut i solen ett tag!

Vaknade precis, önskar att jag hade vaknat tidigare, då hade jag legat ute i solen vid den här tiden. Ska springa ut nu på direkten och lägga mig och steka! Idag kommer jag inte ha mycket tid till att sola, kan sola max en timme nu på morgonen, sen ska jag göra klart hela packningen inför resan, utom det sista som packas på lördag. Plus hinna träffa några kompisar och älsklingen. Har mycket som ska göras idag!

En bild på alla från grillfesten igår, ursäkta min mongo min men jag höll på att börja asgarva :p



Grillfesten

Grillfesten var trevlig, de få timmarna jag var där. Vi umgicks lite, åt korv och chips. Kameran har inte använts flitigt alls. Det var mest Linneas kamera som användes, ska se om hon kan skicka lite bilder imorgon så ni kan se!

Älsklingen har precis åkt hem från mig... Vi åkte hem hit efter några timmar, ville vara själva och så nu innan jag åker. Jag fick ett armband av honom som jag ska ha med mig ner till Turkiet, det ska jag ha på mig varje dag och tänka på honom. Det härliga är att det luktar honom om armbandet, helt underbart! Kommer ligga och sniffa på det hela nätterna långa (a).
<3


Mot grillfesten!



Då börjar det snart bli dags att röra sig mot grillfesten! Älsklingen kommer och hämtar mig om 45 minuter eller nåt.


Nu ska det grillas korv och ätas godis. Bikinin är med ifall det blir ett kvällsdopp, det vet man aldrig. Kommer bli en jättemysig kväll, det känner jag på mig. Ska bli kul att träffas en sista gång innan Turkiet, fan vad jag kommer sakna alla!

Kameran hänger självklart med ;-)


Ni glömmer väl inte bort att dricka i värmen?


Känner att jag har fått i mig alldeles för lite vätska idag, blev alldeles yr när jag reste mig från solsängen. Ska ta mig ett stort glas juice nu och sen en kall dusch. Inget mer solande för mig idag, skuggan början komma över altanen, dessutom ska jag fixa lite saker innan grillfesten ikväll :-)

Steker i solen

Solen har kommit fram och nu är det stekhett i solen! Helt underbart verkligen. Jag och mamma ligger på altanen och steker och lyssnar på musik. Måste ju få en rejäl grund nu innan Turkietresan, vilket jag redan har fått ;-) Nu ska jag fortsätta steka och bli ännu brunare!


Den goda mackan

Igår gjorde jag den här mackan, den verkade väldigt populär, därför tänkte jag idag tipsa er om hur ni kan göra en lika god ;-) Fast idag har jag använt mig av en till ingrediens; korv.

Välj först en macka, jag har valt det här ciabattaliknande  brödet, riktigt gott:



Pålägget jag använder mig av är:
Philadelphia, ost, skinka, sallad, gurka och korv. Lite udda att blanda allt, men gott är det!



Börja med ett krämigt lager av philadelphia, sådär lagom tjockt. Efter det lägger du på ostskivorna, sen skinkan. På det lägger du salladen gurkan och korven, sen är det klart!


Sovit ut, härligt!

Vaknade för en liten stund sen, har inte sovit ut på jättelänge, så idag var det dags. Känner jag mig inte alls så trött som jag brukar, utan känner mig riktigt pigg och glad! Pigg av sömnen och glad av era underbara kommentarer, tack!

Vädret idag ser inte så lovande ut för tillfället. Riktigt molnigt, som tur är så är det tunna moln och inte tjocka regnmoln. Idag får regnmolnen hålla sig borta för jag ska på grillfest ikväll.

Inte världens bästa bild, men orkade gå upp för att gå ut och fota, så det blev en fönsterbild :p
Vad tror ni? Håller vädret i sig, så vi slipper regn?

Nominerad av junitjej



Jag har blviit nominerad och har chansen att bli dagens blogg hos Junitjej, väldigt snällt att jag har blivit nominerad, TACK! Gillar ni min blogg tycker jag att ni ska rösta på lilla mig (a) Fast det finns många fler underbart bra bloggar att rösta på, kika in!
Klicka här för att rösta

Bowfinger

Har precis kollat på "Bowfinger" på tv4. En riktigt rolig film tycker jag. Helt klart värd att se. Steve Martin och Eddie Murphy är ju bara så härliga! Någon mer än jag som kollade på den?

Snart tänkte jag plocka ihop lite tvätt, imorgon ska det sista inför Turkietresan tvättas. Efter det ska jag ta min ipod och lägga mig i sängen och sova. Men först; svara på era underbara kommentarer!

En liten crazy bild! Bara 4 dagar kvar till Turkiet 08!



Summerpicture

En liten somrig bild nu på kvällskvisten


Har precis ätit middag
, det blev pannerad fläskkotlett med blomkål. Det var riktigt gott, nu är jag mätt och belåten.

Nu sitter jag och fixar med mammas ipod. Av misstag har hon fått in inspelningar jag har gjort i skolan på ipoden. Disskutioner som vi har haft och eftersom hon inte vet hur man byter låt så har hon gått runt och lyssnat på en matteinspelning idag, ååh, jag som hatar när folk lyssnar på mig när jag disskuterar...! Allt sånt ska bort och det är nu. Har beslagtagit hennes ipod hela dagen, men nu måste jag fixa den.


Spidernet

Var ute och fotade lite i brist på nåt att göra... Eller egentligen har jag hur mycket som helst som jag borde fixa, men orkar inte just nu, känner mig helt seg. En latte skulle inte sitta fel...

Hoppas bara inte spindeln som bor i spindelnätet följde med mig in, har spindelfobi!


Solo+nektarin


Har precis kommit hem, var inne i stan en snabbis, fixade med det sista till älsklingens present, kan inte berätta vad det är än, för han läser min blogg. Men på torsdag kan jag berätta för er.

Nu sitter jag i soffan och läser det nya numret av Solo och äter en nektarin :-)

Alexandras specialare

Idag gjorde jag en jättegod macka till lunch, Alexandras specialare. Den innehöll philadelphia, ost, skinka, sallad och gurka. Mums. Någon som vill smaka? ;-)




Dagens väder


Som ni ser på bilden är det blåsigt idag, men trots vinden har solen bestämt sig för att kika fram. Dock bara korta stunder, för att sen försvinna bakom de vita molnen igen. Inte lönt att lägga sig i solstolen med andra ord!

Kanske borde bli meterolog? :p
Haha ne, men i alla fall. Hade som planer att sola, men det blir inget av det. Måste åka in till stan lite senare, ska fixa det sista med älsklingens födelsedagspresent. Hinner inte göra det någon annan dag.

En månad älskling!

Älskling, en månad idag <3



Sov så gott!

Internet bråkar med mig just nu... Inge kul alls. Allt är megasegt, förstår inte varför jag haft så dålig mottagning de senaste månaderna, det har inte varit så förut. Aja, dags för mig att krypa till kojs. Imorgon på morgonen har jag planer på att gå ut och gå, 7 km. Tror dock inte att jag orkar, får se hur pigg jag är när väckarklockan ringer!..

Eftersom internet bråkar kan jag inte ladda upp någon bild, tyvärr..

Veckans planer

Måndag: Träffa älsklingen, shoppa allt inför resan
Tisdag: Fortsätta packa, sola om det är fint väder. Kanske träffa någon kompis?
Onsdag: Grillfest med alla!
Torsdag: Vara med älsklingen, förhoppningsvis, han ska få sin födelsedagspresent, sen måste jag packa klart det sista!
Fredag: Inga planer än sålänge, ska troligtvis åka och träffa Nevin en snabbis
Lördag: Vara med älsklingen en timme eller så, hoppas jag! Sen åker jag till Turkiet!!
Söndag: Jag och Fanny ligger och steker i solen ;D

Turkiet 07


Träffat älsklingen <3

Har precis kommit hem, varit med älsklingen min hela dagen. Åkte först hem till honom, så gick vi till Viktor och var där ett tag. Vi väntade på att han skulle sluta jobba, för att sen dra in till stan. Kollade på lite tv och så medan vi väntade. Vid tre-tiden åkte vi och då började det åska och blixtra som bara den...

Väl inne i stan mötte vi upp Madde och jag, Gustav, Madde och Viktor gick och käkade kebab. Sen messa Fanny och hon kom förbi. När vi hade ätit klart gick jag, Gustav och Fanny och shoppade. Var tvungen att köpa lite fler bikinisar till resan. Plus allt annat jag skulle köpa. Nu är allt sånt klart!

Ikväll skulle älsklingen ha sovit hos mig, men det blir inte så för han fick inte för sina föräldrar... Tråkigt, jag som åker snart, vill ju träffa honom så mycket som möjligt innan Turkiet!!

Vi som skulle ha kollat på film och Prison Break ikväll!

Jag vann!

Jag har vunnit min första tävling på en blogg nu. Vann det fina halsbandet nedan på Minglas blogg! Blev riktigt förvånad när jag läste att jag har vunnit, tack!



Har precis ätit lunch, om en timme ska jag ta bussen in till stan med älsklingen, har lite saker att fixa innan resan, ska kolla efter fler bikinisar, köpa en hårklämma, hårspännen, snoddar och gå till min piercare, han ska kolla om min navelpiercing har läkt tillräckligt bra så jag kan byta smycke nu inför resan. Vill ha en ljusblå sten istället för mörklila, det blir snyggare när man är brun :-) FAN! Min piercare har semester just den här veckan! Kommer tillbaka nästa måndag, men då är jag redan i Turkiet, åååååååh, min vanliga otur!!....

Goooodmorgon!

Jag hade lika gärna kunnat se på filmen igår. Hade sömnsvårigheter inatt, not good! Somnade vid 00.30... Aja, känner mig pigg nu i alla fall. Eller pigg och pigg, inte lika trött som igår.

Eftersom det är så dåligt väder idag, passar det bra att åka in till stan. Ska kolla med älsklingen så han vill hänga med också. Sen kanske vi ska ha filmkväll ikväll, men det är inte bestämt än :-)

En bild från förra fotorundan

Ingen film för min del

Hade planer att kolla på Hajen 4 på tv6 22.00. Men jag känner att jag är alldeles för trött, måste sova... Ögonlocken är jättetunga.

Inatt sover jag i hängmattan, det var länge sen sist. Men nu när det är så varmt är det härligt att sova där. Ska borsta tänderna nu, sen bädda ner mig och lyssna på lugna favoriter tills jag somnar.

Sov gott och tack för era underbara kommentarer!

Min mysiga säng

Nyfixade naglar

Vad tycks? :-)


Sitter och kollat på ncis och äter jordgubbar med familjen nu. Länge sen jag kollade på det faktiskt. Ska nog kolla på dvdboxen jag har senare om jag orkar, fast tror jag gör det någon annan dag. Känner att jag börjar bli riktigt trött.

Snart tänkte jag börja bocka av packningslistan så jag ser hur mycket jag har kvar att packa och sen städa lite i rummet. Börjar likna det vanliga bombnedslaget där inne... Och det är inte bra!


Stannar hemma ikväll...

Ska inte träffa älsklingen ikväll, han kunde inte. Skulle få gäster och så... Men imorn så, då ska vi träffas! Saknar honom så grymt mycket <3

Istället för att träffa honom kommer jag stanna hemma ikväll och kolla på tv. 22.00 är det hajen 4 på tv6, den tänkte jag kolla på, innan dess ska jag försöka få lite mer packning gjord. Deadline för packningen är på torsdag, då ska allt vara klart, utom det som packas ner samma dag.

6 dagar kvar tills Turkiet-08! Kommer bli så kul, right Fanny? ;-)

Har ni sett en lysmask förut?



Igår hemma hos Gabbi såg jag något som lös i gräset, då berättade Fanny att det var en LYSMASK, rätt ballt! Har aldrig sett en sån förut, har ni? När vi gick och bada såg vi en till som låg på berget och när prova att lägga den i vattnet så var det en lysande grön filur som flöt omkring. Riktigt ballt!

När man skakade kameran och fotade blev det värsta balla bilden, som ni ser.


Bilder från gårdagen

Då har jag laddat in alla bilder från kvällen i datorn. Det knäpptes 129 bilder, men visar bara ett fåtal! Vi hade som sagt grymt trevligt. När vi kom det började det med att vi spelade lite GH3, tills alla hade kommit. Då satte vi på grillen och började grilla våra hamburgare. Åt självklart ute, det var jättemysigt, vi satt och snackade som bara den. Efter det gick vi in igen och fortsatte spela GH3. Vid halv tolv kom Ragge,då tyckte vi att det var dags att gå och bada. Lisa och Lilly fick vara badfotografer. När alla hade badat klart gick vi hem igen och mös ihop oss i Gabbis systers säng och kollade på film. Fast jag somnade (a).

Gabbi, Fanny och Jag


Gabbi är väldigt koncentrerad när hon spelar GH3


Lisa och Ludde


Lisa och Lilly


Fanny hugger in!


Ludde och Ragge


Faaaanny ;-)


Lisa, Fanny och Gabbi


Haha en liten crazy Lexie där :p


Gabbi, Ragge och Ludde gungade också


Såhär kan det gå när Gabbi gungar :D




Dagens bild 19/7-08

Ni hade röstat flitigt igår/idag, kul att se! Det var väldigt jämt mellan alla bilder, men den bild som fick flest röster var bild nummer två, så det är dagens bild :-)



Nu ska jag ta mig en dusch och sen kommer bilderna från kvällen upp!


Hemma efter en mysig kväll

Gårdagen var jättemysig verkligen. Åkte hem till Gabbi, vi var några stycken som träffades. Grillade hamburgare och åt massa pommes. Vid midnatt gick vi ner till vattnet och badade. Mysigt värre, efter det bäddade vi ner oss i en stor säng och kollade på film. Bilder kommer lite senare.

Idag blir det en slappardag, men fram mot kvällen ska jag förhoppningsvis träffa älsklingen som kommer hem från sitt landställe, har saknat honom sååå mycket <3

Nu: framställa rösterna från dagens bild.



Rösta fram dagens bild

Otroligt länge sen jag körde med rösta fram dagens bild. Men idag kör vi en omgång. Fungerar precis som innan, ni skriver den bild som är eran favorit av de tre nedan. Den bild som har fått flest röster presenteras sent ikväll, ni har alltså hela dagen på er att rösta.

Är bild 1 din favorit? Lägg en röst



Är bild 2 din favorit? Lägg en röst


Är bild 3 din favorit? Lägg en röst


Update: Ni har till imorgon på er att rösta, kommer åka bort ikväll och umgås med lite kompisar. Kameran är med så imorgon kommer "dagens bild" och kvällsbilder upp :-)

Jag skulle kunna leva på frukt!

Fruktgalen som jag är består min frukost ofta av frukt. Det är ju så grymt gott. Idag var det nektariner, banan och äpple med lättfil. Gott och nyttigt! Längtar till frukten i Turkiet, frukt smakar alltid godare utomlands. Då blir det fruktberg till både frukost och lunch ;-)





Ibland blir man glad av att tvätta....

... I alla fall när man hittar pengar i fickorna ;-) "Tjejen med guldbyxorna" det är jag!


Vakna upp till mulet väder...

Godmorgon! Vart tog solen vägen?
Satan vad svårt jag hade att somna inatt, somnade runt 01.30. Kunde inte sluta tänka på vad vi förhoppningsvis ska göra när vi åker till Turkiet. Vi har planer på att åka tillbaka till hotellet där vi var förra året en kväll och äta middag. Bara för att hälsa på alla. Har legat och tänkt på deras miner, för det kommer bli en överraskning. Tack Caroline för idén!

Nu ska jag äta lite frukost och fortsätta tvätta...


Havet är underbart!

Ännu en bild från dagens fotorunda :-)
Längtar tills när jag springer runt som en tok med kameran i Turkiet!



Minnen för livet - varning för långt inlägg

Pratar med bloggerskan Caroline, som ska till samma hotell i Turkiet där jag var förra sommaren! Minnen tänker jag på då. Jag saknar det så otroligt mycket. Saknar mina servitörer, bartendergrabs, kortspelskvällarna, saknar allting som har med det hotellet att göra! Har ett minne från varje servitör och bartender. Tänker dela med mig av några minnen nu.

Det här är Alp. Det är den bästa och roligaste servitören som finns! Vi fick bra kontakt, han serverade oss varje kväll och bokade bord, utan att vi behövde säga något. Han gillar inte när man kallar honom för Alf, för "det är en seriefigur i rymden!" Idag är han befodrad till chef över alla servitörer, grattis! Har fortfarande kontakt med honom, han vill att vi ska komma ner igen... synd att det inte går iår, nästa år Alp, ska försöka!


Det här är Mr. What, tyvärr vet jag inte hans namn, för de enda orden han kunde säga var "What?" Jag och en som jobbade på hotellet, William, försökte lära honom att säga jordnötter. Peanuts, ni vet. Men det ordet han bildade av peanuts var penis. Misslyckat ojaa, roligt, ojaa! Han hade lite problem med uttalet. Han skrattade varje gång han såg mig, haha!


Det här är sura mummlaren.
Han vet jag inte heller vad han heter. Men han fick sitt namn för att han varje kväll stog och diskade och mummlade för sig själv att vi svenskar var dumma i huvudet. När jag satt i baren mummlade jag tillbaka att han var dum i huvudet, han fattade givetvis ingenting och stog som ett fån. Som jag garvade åt honom :D


Det här är Borat
, han var min bartender. Han var helt crazy, sjuk i huvudet. Ingen vet vart han fick sina ideér ifrån... Inte ens han själv. Varje kväll var han full i baren, skojade till allting. Jag har många roliga filmer när han töntar sig. Jag lärde honom även svenska, han lärde sig att säga "Jag är dum" och "Du är dum" så han gick och sa "Du är dum" till alla gäster, mitt fel och jag kan inte göra annat än att garva! Han heter egentligen Yenal, men jag kallar honom för Borat. Tyvärr har han fått sparken nu. Vilket är fullt förståerligt, men det är ändå synd om stackaren.


Jag skäms över att jag inte kommer ihåg hans namn. Men han är i alla fall en av de snällaste personer jag har mött. Humor hade han också. Minns att han hade tappat bort hans förlovningsring och han hade panik, han visste inte vad han skulle ta sig till..


Det här är lilla ljusa. Fick namnet av hans ljusa hårfärg och att han var så kort. Han var lite småkär i mig. en kväll när jag skulle gå och hämta mat gick han förbi mig och höll på att snubbla i trappan, för han bara stirrade på mig. Hihi!


Det här är Ali
, han var en riktigt lustigkurre, humor han också! Dock lite seg på att ta upp beställningar, men det är chill ;-)


Det här är lilla svarta
, jag och mamma döpte honom till det, för han var kort och hade mörkt hår. Han var också lite småkär i mig, precis som lilla ljusa. Visst kan man inte tro att han är 15? Eller aa, då var han 15, tycker han ser mycket äldre ut.


Det här är Mr.Pooler
, fick namnet för att han skötte poolbeställningarna. Han var också en sån som hade humor!


Det här är Nallebjörnen
, eller egentligen heter han Nevzat (? tror jag) Hursomhelst var han alltid den som serverade lunch på dagarna, han visste alltid vad jag skulle ha "Tortellini cheese with special sauce".


Det här är min andra Bartender. Ismet, jättetrevlig kille, lite småblyg sådär. Pratade med honom för några månader i telefon, fast det var inte länge, men han är snäll han! Fick massa turkiska låtar nedskriva av honom, låtar han visste att jag gillade :-)


Det här är Shrek, vet inte vad han heter egentligen, men döpte honom till det. Han var också lite småblyg, men en trevlig kille!


Det här är långa ljusa, vet givetvis inte vad han heter... Men alla fick sig ett personligt namn av mig i alla fall. Han sa inte heller så mycket, men blev alltid glad såfort man ville fota honom!


Det här är långa svarta,
han glömde alltid att jag ville ha sugrör till min iste och skrattade alltid när jag gick och hämtade :p


Ska se till att årets Turkietresa till Side kommer bli lika minnesvärd :D





Linnea och jag som rondellhundar

Haha, har precis kommit hem från en ytterst trevlig eftermiddag! Den har tillbringats med Linnea, vi har haft superkul. Först gick vi och köpte läsk och glass och satte oss vid ipn. Jag, trodde som vanligt att jag hade koll på busstiderna. Men det hade jag inte, så jag missade den bussen jag tänkte ta hem och fick vänta en timme på nästa.

För att fördriva tiden gick vi och köpte mer läsk och lite godis.  Vi gick  till rondellen och satte oss där och käkade vårat godis och drack våran läsk. Vet ni hur folk stirrade? Det var urkul! Vissa stack ut huvudet ur bilen och fortsatte köra, vi skrattade så vi skrattkramp!







Någon som såg två galna tjejer i en rondell? Då var det vi :D





Man kan hitta vad som helst i ett dike!

Förut när jag var ute på fotorundan kom jag fram till att man kan hitta vad som helst i ett dike! Jag hittade nämligen en gris! Dock inte levande, utan den var av plast. Men ändå, varför lägger man en plastgris där? Andra saker jag alltid blir förvånad över är när man vid stranden hittar: en strumpa, en sko eller ett par kalsonger. Jag menar, hallå?! Man märker väl om man går hem utan en strumpa, en sko eller sina kalsonger?!


Fotorunda 18/7

Har precis varit ute på en liten fotorunda här i området. Gick ner till vattnet, in i skogen och så. Trevligt trevligt. Dock hade jag velat ta mer bilder vid stranden, men det var så mycket folk där, vilket det aldrig är annars. Så jag kände mig rätt fånig när jag kom i där med kamera, klädd i tunika och leggings och resten låg där i bikini/badbyxor med hink och spade, passade inte riktigt in i mängden. :p

Tänkte gå tillbaka senare ikväll eller imorn kväll och fota mer.








Solen börjar kika fram!

Vaknade för en liten stund sen, då var det massa moln på himlen, lyckligtvis börjar de blåsa bort nu och solen kikar fram. Helt underbart! Planerna för dagen är att skriva klart packningslistan, tvätta, äta glass med Linnea (mycket glass de senaste dagarna :p) fota om vädret håller i sig och börja packa lite.

Nu hoppas vi på en solig dag!

Tictac och filmkväll

Hittade några askar med tictac här hemma, det ska jag sitta och knapra på under filmen Constantine som börjar 21.00 på tv6. Efter det om inte innan ska jag sova. Trött idag igen, imorgon tänker jag sova ut riktigt länge.


Nytt objektiv + kameraväska!

Kom precis hem från Madde, så nu är jag hemma igen. På skrivbordet fann jag något som gjorde mig riktigt glad! Ett nytt objektiv till systemkameran och en kameraväska! Wihoooo. Synd bara att vädret är piss, fick värsta fotosuget nu.

Dock vet jag inte om jag ska byta kameraväskan, den var lite liten, å andra sidan kan det vara skönt, den tar inte speciellt stor plats :-)

Tack till pappa och mamma :-)




Splash!


Om en timme ska jag börja röra mig hemmåt... Ser inte fram emot tvätthögen som väntar, tvätta är verkligen det värsta jag vet. Dessutom måste jag skriva en helt ny packningslista, har slängt förra årets. Den som var perfekt! Har en lång kväll/natt framför mig... Förra året var jag ute med packningen i god tid, packade en hel månad innan. Men nu... lite mer än en vecka, illa!

Glass och paj på donken

Hemma nu, efter en trevlig förmiddag som har spenderats med Maren. Vi hade jätteskoj. Började med att köpa en Soleroglass på donken, det var så varmt! Efter det gick vi till bokhandeln och hälsade på Sara som jobbade. Köpte ett roligt grattiskort till älsklingen som fyller år nästa vecka.

Sen gick vi till Brisak, tänkte prova att sitta i en sån där massagestol ni vet? Men det satt redan en tant i den, hon satt där i tjugo minuter, när hon gick sen, så hade hon tagit sönder den! No massage for me...

Efter det övergick det fina vädret till spöregn. Då beslutade vi oss för en till runda till donken och vi köpte oss en varsinn jordgubb/vanilj paj för att få något varmt i oss.

Godaste glassen


Maren är alltid glad! :D



Kolla vilken ball såpbubbleblåsare! En sån vill jag köpa till mina gudsystrar.



Mums med paj!


Jag, hehe


Ut i det fina vädret och träffa Maren

Det börjar bli dags att röra sig ner till busshållplatsen. Ska som sagt träffa Maren idag, mysigt värre. Måste ju passa på att träffa alla underbara vänner innan jag åker till Turkiet! Saknaden kommer vara stor...

Jag och Maren förra året, fasen vad små vi var då :o

Börja packa inför resan?

Godmorgon på er! Sovit gott? Det har jag :-)

Idag har jag rätt mycket att göra, under dagen ska jag träffa Maren, henne har jag inte sett på en månad, mer än en månad till och med. Saknar henne jättemycket, så det ska bli kul! Vi ska äta glass någonstans hade vi tänkt.

Senare under eftermiddagen, eller fram mot kvällen ska jag och min familj åka hem till Fanny och hennes familj. Sitta och prata lite och det är Fanny som ska hänga med mig till Turkiet :-)

Efter det åker jag hem, känner att jag måste det idag, tvätta och packa inför Turkiet resan. Ska skriva en lista på allt som behövs tas med nu idag hade jag tänkt. Alltid lättare att packa efer listor.

Bild från Turkiet 07, Alanya

Time for SATC

Klockan börjar närma sig 23.00, då vet väl alla att det är SATC? Oh yeah! Jag är bänkad framför tvn! Har precis haft hårinpackning och ansiktsmask, känner mig fräääsch. Det här blir godnattinlägget, ni får sova så gott mina underbara läsare :-)


Busande glädje


Kollar igenom mina bildarkiv och hittade den här bilden. Blir så glad varje gång jag ser den! Ett litet busfrö med så mycket energi och glädje, helt underbart! Ett leende sprider sig på läpparna.

Coffeehouse by George...

Då var man hemma efter en fika i stan. Det var trevligt. Var även och handlade lite saker till Maddes och min skönhetskväll som vi tänkte ha :-) Ska bli skönt, är riktigt trött idag... Som alla andra dagar egentligen, menmen, sover man dåligt på nätterna så gör man...

En mango och banan smoothie


Viktor och Madde


Dags att röra sig in mot stan

Om ett tag dyker Vicke upp, då åker vi in till stan för att möta Madde som kommer direkt från jobbet och så åker vi och fikar. Kommer bli riktigt mysigt, önskar bara att min älskling hade varit hemma så han också hade kunnat följa med... Men nu är han på sitt landställe, längtar tills han kommer hem.






Beautiful!


Hur blir det med bloggandet när jag åker till Turkiet?

Om lite mer än en vecka åker jag till Turkiet i tre veckor. Men, jag kommer inte sluta blogga för det. Datorn kommer hänga med, så jag kan uppdatera er med härliga utlandsbilder, varje dag. Ser fram emot att blogga där nere faktiskt. Tycker det är roligare att fotografera utomlands! För att ni ska ha kolla på när jag uppdaterar där nerifrån, rekomenderar jag er att börja prenumenera på min blogg på bloggkoll.

Klicka bara på någon av ikonerna nedan:


Fika idag

Idag blir det ingen slappar dag inte! Idag ska jag nämnligen fika med Madde och Viktor vid fyra-tiden, kameran hänger med. Innan dess har jag iofs inte något att göra, hade tänkt att sola, men det blåser lite för mycket. Så det lär bli en hel del tv-tittande. Tänkte också börja packa ihop väskan, åker hem imorgon kväll. Måste börja tvätta och packa inför Turkietresan.


Gårdagens bad

Har haft lite internet problem de senaste dagarna. Därför har det varit så dåligt med uppdateringar. Men nu har det fixat sig! Tanken igår kväll var att jag skulle lägga in lite skojiga bilder på det vi gjorde under kvällen. Det var nämnligen så att Madde, Lisa S, Lisaa H, Sofia och jag åkte och badade. Fast Madde och jag är badkrukor så vi stannade på land och fotade istället (a).

Det var en riktigt mysig kväll, tack tjejer :-)

Madde och Lisa :-)


Sofia :-)


Lisa valde att tvätta håret också :p


Vattenkrig såklart!


Efter badandet blev det lite mys på klipporna




Madde och jag kan aldrig ha tråkigt ;-)

Haha, Madde kom hem från jobbet förut. Vi satt i köket och snackade lite. Då sa hon att hon ville klippa lugg. Först tänkte jag att jag skulle göra det, men tvekade. Fast sen tänkte jag, äh, kan ju försöka. Så nu har jag klippt Madde. Tycker det blev riktigt, riktigt snyggt!

Vad tycker ni?

Haha, jag går i Kusins fotspår, ni minns väl det här inlägget han skrev? Det var hans första klippning han gjorde, nu har jag gjort min.

Före


Efter





Segaste dagen på länge



Har legat och sovit i princip hela dagen, är grymt trött. Har växlat mellan att glo på tv och sova. Madde ringde i alla fall nyss, hon är påväg hem från sitt jobb. Kanske dags att göra någon nytta? Laga lite mat, har helt glömt bort att äta lunch idag.

Godmorgon!

Är riktigt seg idag... Vaknade för en stund sen, hade gärna sovit längre, men det gick inte. Tänkte gå ner till köket och käka frukost om en stund, men först lite tv-tittande så jag vaknar.

Idag tänkte jag träffa Lisa, vi ska käka glass eller nåt, mysigt. Senare i eftermiddag när Madde kommer hem, ska vi spela Jenga. Skojigt värre! :-) Vad har ni för planer för dagen?


Time to say goodnight

Har precis kollat på Journeyman på tv3 med Madde. Hon somna iofs, men det ä chill. Nu ska vi (jag) kolla på SATC. Känner på mig att hon kommer somna igen, vilket hon redan gjort, men det är lugnt :-) Det här bli sista inlägget för idag.

Sov gott allihopa!


Home alone

Har precis kommit hem från stan. Dagen har tillbringats med Paulina. Efter det åkte jag som sagt in till stan och träffade Madde. Jag köpte en stor godispåse till Viktor i födelsedagspresent, hoppas han blir glad. Men vem blir inte glad av godis? :-) Madde åkte precis över till honom med presenterna, så nu är jag ensam här hemma.


Planerna för dagen

Om en stund ska jag åka och träffa en kompis, vi ska göra lite ärenden och så. Efter det tänkte jag åka in till stan ett tag, måste fixa lite saker. Ska möta upp Madde senare också, när hon har slutat.

Ett stort grattis till Viktor som fyller 16 år idag! Och sen har Danne, Linus(?) och Anton redan fyllt år den här månaden, så ett stort grattis till dem också. De resterande födelsedagsbarnen den här månaden är Charlie, Gustav och Frida! 7 stycken som fyller år i Juli!

Grattis!


Fanny hänger med till Turkiet!

Kunde inte vakna upp av ett bättre sms än att pappa skrev "bokningen med Fanny, klar" och Fannys sms "Turkey here I come".

Igår planerade vi nämnligen att jag skulle få ta med mig en kompis till Turkiet, jag frågade jättemånga, men ingen kunde. Sen messade Fanny och sa att hon kunde! Så nu är allting bokat och klart. ;D

Jag kommer vara borta tre veckor och hon en vecka. Tråkigt nog fanns det inte tre veckor kvar. Men det är chill, en vecka är bättre än ingen ;-) Så himla naaaajs!


Hemma hos Madde

Sådär, nu är jag hemma hos Madde. Som vanligt känner jag mig som hemma, my second home ;-) Har fått en egen del av Maddes rum där jag håller till. Ligger och kollar på lite tv nu, Madde ska sova snart hon ska upp tidigt imorgon och jobba, själv ska jag ta mig en sovmorgon hade jag tänkt.

Visst har jag en mysig liten hörna? :-)


Myspys kväll

Vinden lugnade ner sig igår, så älsklingen kom hem till mig :-) Hade en mysig kväll, synd bara att han behövde åka tillbaka till landstället rätt tidigt imorse, nu dröjer det ytterligare en vecka innan jag får träffa honom igen.

Planerna för dagen är 0. Förutom att jag ska hem till Madde ikväll, ska bo hos henne i några dagar bara, tänkte packa ihop det sista nu och sen städa mitt rum. Kommer nog bli dåligt med uppdateringar idag också, men imorgon är jag tillbaka som vanligt igen :-)

Kan det inte sluta blåsa?

Älsklingen skulle ha varit här för ett bra tag sen, men på grund av att det blåser så mycket kommer han inte ifrån sitt landställe med båten. Nu vill jag att det ska sluta blåsa så han kan komma!..


Saturday!

Äntligen lördag! Idag ska jag träffa älsklingen, han kommer hem från sitt landställe och ska sova hos mig en natt. Synd bara att han åker tillbaka imorgon.. Får stå ut en vecka till, kommer ändå bo hos Madde ett tag, så det är lugnt :-) Kommer nog inte bli speciellt mycket uppdateringar idag.

Händer hos er den här lördagen?





Dröm sött

Det börjar bli dags för mig att sova. Dröm sött mina underbara läsare, ny dag imorgon!

Och tack Madelene för att du finns här för mig, du betyder!


Jag vill ha en båt!



Något jag har velat ha länge är en båt. Älskar att vara ute på havet, det är så härligt. Skulle vara trevligt om man ägde en liten motorbåt eller nåt. Åka ut en solig sommardag till en ö, lägga sig på klipporna och sola. Får drömma vidare, kommer nog dröja några år till tills jag äger en båt... Men en dag ska jag köpa en!

Gårdagens rådjurshändelse



Tänkte berätta för er om min rådjurshändelse igår, från och med nu är jag rädd för rådjur!

Ni ser det "oskyldiga" rådjuret på bilden, den ser väl inte så farlig ut? Hej tjena, den är ett monster! Det började med att den sprang förbi framför mig en gång och då skrek den som jag vet inte vad: "Moaaaaawch". Jag gick närmre för jag ville få en bild, då hoppade den längre ner och bort och när den hoppade skrek den "Moaaaaawch" igen. Jag gick nerför backen i hopp om att möta den när jag kom ner. Då hör jag hans polare skrika från skogen "Moaaaaawch". Han svarade "Moaaaaawch". Han sprang in i skogen och de stog och "Moaaaaawch"ade på varandra. Det slutade med att jag sprang där ifrån av rädsla för att de skulle komma springandes ut ur skogen och attackera mig! :o

Ut i solen!

Dags att röra sig mot solsängen, oljan och isten!

Stereon är i full gång, hög musik spelas, hoppas inte grannarna störs. Det blir en heldag i solen idag igen, bättra på brännan nu, solen kan ju försvinna lika fort som den kom fram, man får passa på!



Dags att sova?



När jag och Linnea börjar flumma på msn brukar det vara ett tecken på att vi ska gå och lägga oss. Eller i alla fall jag, hehe. Vi kom in på en disskution om Bambi när jag berättade om min rådjurshändelse förut (kan berätta för er imorn). Husomhelst flummade den disskutionen till sig totalt. Är bambi ett rådjur, ren eller en hjort? Vi kom fram till att han är en hjort! Såhär såg den konversationen ut, lite av den iaf:


Fotorunda blev till hundrunda

Har precis kommit hem från en fotorunda. Gick ner till vattnet och gick runt i skogen lite. När jag kom ner till "lilla stranden" kom det ett par hundar som ville bada. Frågade ägarna om jag fick fota och det fick jag. Det var lite svårt att få dem på bild, de var riktigt galna. Men några bilder lyckades jag få :-)









Charmed all night long


Tog en titt i dvdhyllan igår när jag städade, då såg jag mina Förhäxadboxar. Minnen säger jag bara. Jag har i många år kollat på serien. Jag har köpt alla dvdboxar, nästan alla böcker och lite andra "charmedprylar". Jag är ett charmedfreak helt enkelt. Dock har jag inte kollat på några avsnitt på ett bra tag nu, tänkte därför kolla på alla avsnitt igen, från säsong 1.

Det är vad jag ska göra ikväll...

Mors lilla Lexie i skogen gick

Blåbären börjar ploppa upp lite här och var. Längtar tills hela skogen är full med blåa små bär. Då ska jag plocka en bunke och äta blåbär med mjölk. Det är riktigt gott! :-)




Sola idag? Oh yeah ;-)

Vaknade för en stund av den underbara solen som värmde mig genom fönstret. Det var på tiden att den tittade fram! Klarblå himmel och värme, det kan inte bli bättre. Bikinin är på, musiken är på, dags att röra sig ut och lägga sig på altanen och schteeka!

Någon mer som ska passa på att sola nu när solen äntligen är framme? ;-)


En trevlig kväll

Precis som alla andra kvällar när jag träffar girlsen eller gänget, så var den här kvällen lika trevlig. Det var inte bara jag, Madde och Lisa, Frida kom också, det var trevligt! :-)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Funderar på att städa mitt rum igen. Men samtidigt vill jag sova. Är verkligen supertrött, men somnar hellre i ett nystädat och nybäddat rum än i ett stökigt, eller hur? Städa får det bli! Fram med dammvippan och dammsugaren, Alexandra är i farten! Dessutom kan jag ju sova ut imorgon.

Hög musik behövs!

Kväll med girlsen

Kvällen kommer spenderas med Madde och Lisa, my girls! Vet inte riktigt vad vi ska göra än, det återstår att se. Vi hittar alltid på något skoj :-). Dock blir det ingen sen kväll, eftersom jag fick så lite sömn inatt vill jag gärna lägga mig i tid ikväll.

Lisa och Madde sommaren 2007

Söta jordgubbar



Mormor och morfar på besök, med sig hade de dessa utsökta jordgubbar! Mums säger jag bara :-) Och dagen blir bara bättre, solen tittar fram bakomen molnen nu, häärligt! Kanske blir en fotorunda fram mot kvällen.

Update: Ringde just pappa från mammas mobil, jag har slut på pengar. De snackade för ca. två minuter sen om vad vi skulle äta till middag. I alla fall, jag ringer upp igen och innan jag hinner säga hej så...
Pappa: Ska du ha oxfilé eller?!
Jag: Jag ska ha vatten
Pappa: Jaha, var det du.. Ja okej
Jag: Aa, det var jag
Pappa: Vi ses snart

Ingen inspiration = inga foton..

Varför måste vädret vara så dåligt för? Jag var påväg ut genom dörren, men när jag tog ett steg utanför dörröppningen backade jag tillbaka. Har ingen inspiration till att fota och det regnar lite smått. Inte lönt att ens gå ut då. Hade jag haft ett paraply och det spöregnade så kanske jag hade gått ut och gett vädret en chans. Men mitt paraply är borta och än sålänge spöregnar det inte.

Om det nu nödvändigtvis måste dugga, varför kan det inte komma en rejäl regnskur? Jag känner för att sätta på mig regnkläder, gå ut i spöregn och lägga mig på gräsmattan och bara låta regnet falla...

En till bild från gången jag fotade dessa bilder

6 timmar sömn

Behöver jag nämna att jag är trött? Fy satan vilken jobbig natt

Nu tänkte jag ta mig en dusch, äta lite frukost, sätta igång en tvättmaskin och ta med mig kameran ut och fota. Vädret är inte speciellt lovande, men jag är så extremt fotosugen.  Kommer nog hem med ett fåtal bilder i alla fall! :-)

En orsak till varför jag längtar extremt mycket efter att åka till Turkiet är för att jag ska fota som en tok. Det ser jag fram emot jättemycket! Måste uppdatera mina bildarkiv med resebilder. Har bara alla gamla som jag redan visat er.

Den här har jag nog inte visat, tog den i Malmö när jag var där sist :-)

Skrattkramp

Jag är övertrött, det märks. Klockan är snart 4.00 och jag sitter här och asgarvar med mig själv och åt mig själv. Sitter och kollar på roliga klipp från när jag, Julia, Maren, Linnea och Sara spelade in "The pretty flower". Jag ser inte klok ut, haha! Tur att den filmen gav mig ett mvg i slutbetyg, annars hade det inte vart värt att jag skämde ut mig så mycket :-p

Julia och jag (jag spelade kille)


Många omtangingar på den scenen, bara för att jag är en sån som har svårt att hålla mig för skratt när det väl gäller :p


Haha, fyfan så jag ser ut :p


Efter att Julia och jag hamnade på marken...


... Hamnade alla på marken :p


Sugna på att se filmen? Klicka här

Nu gick pappa upp för att åka till jobbet, då kanske det är dags för mig att gå och lägga mig? Får inte sova längre än till tio, för annars händer samma sak imorn kväll, jag kommer inte kunna sova. Går hellre som en zombie imorn och sover på natten, än upplever en till sömnlös natt, för det är de värsta nätterna...

Skräp jag inte visste fanns!

Har nu ägnat ca. 45 minuter på att rensa min dator från allt onödigt skräp jag kunde hitta. Vissa av er vet att min hårddisk blir full dagligen, utan någon orsak. Jag har verkligen inte förstått vad det är som har tagit upp sån stor plats, tills nu. Jag hittade flera bovar.

Först och främst stora filmfiler som jag inte har någon användning för, som jag av någon anledning har gömt i en mapp som låg i en annan mapp osv. Helt skum.

Den andra boven/bovarna var alla mina garageband filer.
De har tagit jäkligt stor plats. Filer som jag verkligen inte behöver nu, de som var viktiga för mig har jag sparat.

Tredje boven var bakupen på min skolhemsida jag hade gjort, innan datorn kraschade och jag fick göra om hela. Men den behövs inte längre, så byebye för den. Dock höll jag på att slänga radioprogrammet jag gjorde i åttan, men sparade det. Även fast jag hatar att höra min egen röst så är det radioprogrammet något som betyder extra mycket för mig.

Före: 1,96 GB tillgängligt


Efter: 7,88 GB tillgängligt


Skillnad eller hur? Är stolt över mig själv som lyckades ta tag i rensningen innan Turkiet resan, för där nere vill jag ha så mycket minne som möjligt till alla bilder. Kommer nog behöva rensa datorn ytterligare en gång innan vi åker.



Sleepless...

Usch, har en sån där sömnlös natt. Kan verkligen inte somna och jag vet inte varför, sjukt irriterande. Vet inte vad jag ska göra för att bli trött, eller jag är trött, men kan bara inte somna. Jag skulle kunna städa mitt rum, men jag är för lat för att gå upp. Kanske borde ta och rensa datorn på allt onödigt skräp?


Tv-tittande resten av kvällen

Tänkte bädda ner mig framför tvn nu och slappa resten av kvällen. Är riktigt trött! Sov gott!


Ett möte med Bambi



Häromdagen när jag och älsklingen var påväg till Viktor såg vi Bambi stå och glo. Självklart var jag tvungen att ta ett kort! Synd bara att jag inte hade systemkameran med mig... :-/ Digitalkameran fick duga och zoomen är inte den bästa, därav den dåliga kvalitén... Men tycker det blev en rätt bra bild ändå?

Bara 19 dagar kvar...

...Tills jag åker till Turkiet, Side!

Minns såväl förra årets resor till Turkiet. Första resan var tre veckor med hela familjen, på hotellet Club Dem i Alanya. Jag glömmer det aldrig. En del minnen därifrån är extra starka, som när mina gudsystrars familj överraskade oss. Vi hade precis lagt oss för att sola på morgonen, så såg vi några var var grymt lika mina gudsystrar och deras familj, pappa gick för att kolla och så ropar han på mamma, mamma skakar liv i mig som låg och lyssnade på ipoden, högsta volym. Jag tittar dit och ser dem, jag hoppar upp från solsängen och skriker av lycka, det var en riktigt härlig överraskning!

Har fler minnen, jag minns alla dagar då det var volleyboll match. Den matchen jag minns bäst var då William, som jobbade på hotellet, slog vad med danskarna att om svenskarna förlorade mot dem så skulle han klä ut sig om tjej hela kvällen. Vem tror ni förlorade? Svenskarna och William var tvungen att klä ut sig som tjej. Det var så himla roligt! Han och jag spelade även mycket poker, vem tror ni vann då? Jo jag och vem tror ni blev rasande? Jo han. Alla servitörer hejade alltid på mig, härligt!

Sen träffade jag Nevin också, hon jobbade också på hotellet. En kväll kom hon fram till oss och sa att hon kunde spå mig om jag drack en turkisk kaffe. Turkiskt kaffe är det vidrigaste jag någonsin druckit, till en liten kopp drack jag totalt 1,5 L vatten! Allt för att jag ville att hon skulle spå mig! Nu minns jag inte riktigt hur spådomen löd, men jag skrev ner allt hon sa, måste hitta det pappret, minns i alla fall att allting stämde! Efter den kvällen fick hon och jag jättebra kontakt. Det var så synd att hon slutade bara... Men dagen efter att hon hade slutat hörde jag en bekant röst från högtalarna, jag låg ute på piren och både mamma, pappa och jag tittade på varandra och utbrast: Det är Nevin!
Jag kutade till baren och det var hon, hon bestämde sig för att vara kvar en till kväll. Hela den kvällen spenderades med henne och hon bjöd mig på en drink. Hon sa även till bartendern att han skulle hålla koll på mig när hon hade åkt.

Efter alla tre veckor där nere åkte vi hem igen. Tyckte det var riktigt ledsamt att åka hem. Det tyckte vi alla och redan efter några dagar kollade mamma och pappa upp en resa tillbaka, för bara mamma och mig, pappa var tvungen att jobba. Jag minns att jag var hos Madde när mamma ringde och sa att vi skulle tillbaka i ytterligare två veckor! Jag var överlycklig och vi åkte tillbaka.

Det blev alltså fler pokerkvällar med William (jag vann den sista matchen och har sparat poänglappen) och fler underbara kvällar i baren, Ismet bjöd på många små drinkar. Saknar mina bartender grabs och alla servitörer. Minns allas miner när vi kom tillbaka, de var helt chockade, det var grymt kul att se! Ena bartendern döpte jag till Borat, han var helt sjukt rolig. Han fick mitt nummer och jag fick hans. Sen utbytte jag och servitören Alp msn. Så jag har fortfarande kontakt med dem. Har kontakt med Nevin och William också, det är kul tycker jag :-)

Något som jag även fått reda på i efterhand var att bloggerskan Sophie var där nere samtidigt som jag var där andra gången. Det fick jag reda på för ungefär en månad sen, lite ballt faktiskt!

Nu när jag ska till Side vet jag att bloggerskan Lollo kommer vara där nere samtidigt som mig, på samma hotell och allting, fast det är bara i några dagar, sen åker hon hem. Är det någon mer som ska till Side i Juli-Augusti?


Dålig uppdatering på senaste tiden

Ojoj, riktigt dålig uppdatering har det varit på senaste tiden... Sorry för det, men har haft annat för mig på dagarna än att sitta vid datorn.

Nu har jag i alla fall precis kommit hem, åkte till Forum frörut för att hälsa på de på cafét där jag jobbade förut. Fick en kaffe, snackade med några stammisar och så. Det var riktigt trevligt.

Sen åkte jag in till stan, gick till pappas jobb och hälsade på grabbarna där, sen kom Nevin också. Efter att ha snackat lite med dem åkte jag hem.

Kvällens planer blir nog att kolla på film, orkar inte så mycket annat idag, är rätt seg...

Vill ut och fota... Men jag vill ha solsken!

Godmorgon!

Goooodmorgon! Sovit gott?
Det har i alla fall jag, är lite trött fortfarande bara, men det gör inget :-). Nu ligger jag i soffan och lyssnar på lite musik och bara slappar. Det kommer nog bli en slappdag idag, kan vara skönt det också. Får se om jag tar mig en fotorunda lite senare också. Vad ska ni göra idag?

Craig David - Unbelievable - morgonens drog

Kvällen :)

Har precis kommit hem från en riktigt trevlig kväll. Den har tillbringats med Älsklingen, Madde och Vicke. Vi skulle egentligen ha kollat på en film, men vi gjorde inte det. Dels för att vi inte skulle hunnit se hela innan jag skulle hem och dels för att Vickes xbox gick sönder, istället kollade vi på Scrubs maraton, både jag och Madde somnade mot slutet. Efter det skjutsade älsklingen mig till bussen och nu är jag hemma :-)

Har ni haft en trevlig kväll?

Dagens planer

Idag har jag sovit ut, riktigt skönt, har vaknat tidigt hela veckan. Vädret är underbart, blåser lite mycket för att sola bara... Hade tänkt att sola idag, men jag skippar det. Har andra planer för dagen istället. Eftersom bussarna äntligen har börjat gå igen. Ska jag åka och träffa älsklingen när han slutar. Troligen ska vi bada, kommer bli trevligt. Innan det ska jag bara ta det lugnt, sitter och lyssnar på musik på inglasade altanen nu, riktigt härligt.


Heldag på stranden igen

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men när jag kom hem från tältningen ville jag umgås lite med familjen :-)

Gårdagen;
Under kvällen igår kom älsklingen över en kortis, jättemysigt! Vi åt korv och godis och bara mös <3 Sen gick vi till stranden, meningen var att vi skulle bada, men de flesta skippade det. Till stranden kom även Viktor, Emil och Löken, men de stack ganska snabbt. När vi kom hem igen bestämde vi oss för att inte tälta, då vi inte orkade dammsuga tältet, plus att jag, smart som jag är, spillde cola där inne. Istället gick vi till Julias stuga och körde Land, hav och stad, eller vad det nu heter och kollade på film.

Idag; har jag i alla fall bara solat. Jag, Paulina och Evelinn vaknade vid nio-tiden och alla tre ville jsälvklart direkt ner till stranden, det var ju inte ett moln på himlen! Julia ville inte hänga med, så hon fick fortsätta sova. Vi gick hem till dem och åt lite frukost, sen tog vi oljan, musiken och mobilen och drog ner till stranden.

Vi la oss läängst ut på bryggan, men då var det några småglin som givetvis var tvungna att hoppa där vi låg och de skvätta ner mobilen och ipoden med vatten! Jag lackade ur totalt, de skvätte onödigt mycket, dessutom var bryggan lång, var de tvugna att hoppa precis där vi låg?! Tur att ingenting gick sönder i alla fall.

Vid halv ett gick vi hem och käkade lunch, makaroner. Efter det drog vi genast tillbaka till stranden för att steka några timmar till. Så vi har fått rikligt med färg nu, underbart!

Det har varit en väldigt lyckad tältning de senaste dagarna!

My beachgirls!

Dags att röra sig mot tältet igen

Nu känner jag att jag har gjort mitt här hemma. Jag har duschat och packat igen, svarat på era kommentarer och uppdaterat er med lite bilder från tältningen. Ni får ha en jättemysig kväll allihopa, för det ska jag ha :-)






Tältning dag 2

Då var man hemkommen efter ännu en natts tältning (ska tälta inatt igen). Kvällen var jättetrevlig, vi var tvugna att smälla upp ett till tält, för Linnea kom också, myspys. Vi grillade korv och marshmallows. Fram mot natten trängde vi ihop oss i ett tält för myggorna kom. Vi körde en lek som gick ut på att föra ett kort varvet runt med bara munnen. Det var rätt kul faktiskt :-) Fast nu är vårat tält fullt med svartmyror som har hittat dit under natten, vaknade av att de kröp på mig, inte så trevligt. Vi ska dammsuga tältet senare och vara nogrannare med att stänga ingången. Under dagen har vi bara solat och badat, det har varit jättehärligt!

Nu tänkte jag duscha och göra mig iordning för ännu en natts tältning, sista natten. Ikväll ska vi också grilla korv och så, det ser jag fram emot!










Allt var vitt, nu är det grönt

Som jag tidigare nämn har jag hållt på att färga lite vita kläder till andra färger. Färgade den här tröjan till blått och nu har jag färgat kläderna nedan till grönt. Tycker resultaten blev skitcoola. Anledningen till att jag håller på och färgar är för att många av mina vita kläder har blivit missfärgade av vårat vatten.

Färgen har jag köpt på färgboden och coop forum







Bilder från kvällen och idag

Har precis kommit hem, tältade ju som sagt inatt. Det var jättemysigt, vi spelade spel, lyssnade på musik och snackade. Imorse när vi hade vaknat och käkat frukost gick vi och badade och hade det skoj.

Vi bestämde att vi skulle tälta en natt till, så ikväll ska jag dit igen. Har tagit rätt många bilder faktiskt, bjuder er på några här.









Nu ska jag duscha och packa väskan för ännu en natt, sen tänkte jag visa er färgningen av kläderna som jag gjorde igår innan jag åkte.

Bussstrejken hindrar inte mig från att tälta!

Fick ett sms från Svärdfisken (Julia) förut
"Vetu vi ska tälta! Haha, synd att bussarna strejkar annars hade ja du kunnat vara med :-) puss"


Hej tjena att bussstrejken hindrar mig från att åka hem till henne och tälta, jag har bokat in mamma, hon skjutsar dit mig halv tio. Kommer bli superduper mysigt! Har köpt med mig godis och chips. Ska tälta med henne och hennes grannar :-) Det var ett bra tag sen jag träffade henne, ser verkligen fram emot kvällen/natten. Har med mig kameran såklart, ska försöka komma ihåg att ta massa foton! Fast tar bara med mig digitalkameran, men det duger det med ;-)








Godaste grillspetten!



Det här är lätt de godaste grillspetten, kvällens middag ;-)


Från vitt till blått

Efter att vårat vatten missfärgade min vita tröja, beslutade jag mig för att färga den blå. Igår åkte mamma och jag och köpte färg, idag färgade vi den. Resultatet blev bättre än väntat och jag är supernöjd! Tycker den var mycket finare i blått än i vitt.

Vad tycker ni om resultatet?



Har lite andra kläder som också är missfärgade, så vi åkte och köpte mer färg idag (grön färg). När vi åkte till coop såg vi en snubbe som stog och väntade på bussen.

Jag: Mamma, vi borde säga till honom att bussarna strejkar, han kommer ju stå där i evigheter
Mamma: Ja, vi gör det när vi åker, om han står kvar, han kan inte kolla mycket på nyheterna

När vi kom ut från coop och åkte iväg så såg vi att han stog och liftade, men vi plockar inte upp folk som liftar, istället vevade jag ner rutan och sa till honom att det var bussstrejk, nu vet han om det i alla fall.

Nu är i alla fall de andra kläderna i tvättmaskinen för färgning




Från sol till regn...

Molnen kommer och går, likaså regnet. Det började med strålande solsken, låg ute och stekte i två timmar. Sen kände jag hur kalla regndroppar föll ner på mig, då var det massa gråa moln över mig. Det regnade ett litet tag och nu är de vita molnen framme igen. Fast det har blivit lite kyligare nu, inte kul att ligga ute i solen med andra ord...

Vädret de senaste tre timmarna...



Humlorna har flyttat

Tydligen duger inte klövern på min tomt för mina humlepolare. De har nu flyttat till grannens saftigare blommor märkte jag igår när jag var ute på min fotorunda. Tror nog de trivs bättre där :-)

 Kanske är en liten romans mellan de där humlorna? Humlebebisar på gång?


Steker i solen

Åker inte in till stan idag, inte lönt längre... Dessutom har ju solen valt att komma fram och värma upp altanen. Så nu ligger jag och steker, lyssnar på musik och dricker ett stort glas med iste. Riktigt härligt, fast ett stort moln valde precis att dyka upp, men det är snart borta som tur är :-)





Godmorgon

Godmorgon på er!
Vaknade ovanligt tidigt idag, utan att ens vara trött. Skönt det, har en del att göra idag. Dagens problem är bara hur jag ska komma in till stan (bussstrejken pågår ju). Att gå är uteslutet alldeles för långt, cykla är också uteslutet. Jag har inget körkort, däremot har jag bett mamma att hon ska skjutsa mig in, så jag åker med pappa hem. Men det lät hon inte alltför glad över...

Aja, får skjuta undan bussproblemet för ett tag, göra mig lite frukost och lägga mig och slappa framför tvn... Här får ni en härlig bild att kolla på i alla fall


Fängslad mitt i ingenstans

Mina bussar går varannan timme, ibland väljer de till och med att inte komma. Jag bor mitt ute i ingenstans, bland älgar och rådjur. Nu strejkar SL, hur kul är det på en skala från 1-10? Noll! Jag har panik, jag brukar åka någonstans nästan varje dag. Nu kommer jag ingenstans. Är riktigt irriterad. Mina föräldrar skjutsar sällan mig när jag ska någonstans och tror inte de vill hämta mig mitt i natten hos en kompis.

Ska iofs bo hos mina gudsystrar tre veckor framöver, de bor lite närmre centrum, men det hjälper inte ändå, för det är ingenting som händer i centrum! Hoppas inte strejken varar länge.

Undrade när den här bussbilden skulle komma till användning... Nu...


Nu ska jag gå och sova bort min ilska...


Som sagt, jag städar bäst på natten ;-)

Från att mitt rum var ett bombnedslag, är det nu ett rätt så mysigt rum. Lite småsaker som behövs plockas undan lite här och där, samt att jag måste rensa en hel del papper och så. Men nu kan man i alla fall gå i rummet utan att trampa på något... Det känns skönt att ha det städat och fräscht!

Ljus & rökelsedelen


Musik, sov & tvhörna



Det var mitt rum det




RSS 2.0