En juligare design - Vad tycks?

Då var första advent här, då passar det väl sig med en julig design, eller hur? :-) Inte långt kvar till julafton nu, längtar mycket, önskar bara att snön kommer tillbaka snart... Här hemma är det julpyntat och fint, i alla rum utom köket, det ska vi pynta efter att vi målat om. Men alla andra rum är så gott som färdigpyntade, det är bara snön som saknas!

Idag då?
Har haft en sjukt trevlig dag med Madde, det var riktigt länge sen vi sågs, vi måste träffas oftare...! Har fikat och strossat runt i affärer, bröt mitt shoppingförbud med att köpa en jul och nyårsklänning, men det behövdes! Hoppas även att nyår kommer firas med Madde iår, precis som förra året, fast håller tummarna att hon inte ligger i 40° feber iår :-)


Twilight

Precis hemkommen från bio, såg Twilight med massa trevliga männsikor; Madeleine, Emma och Linnea, det var mysmys! Amina skulle också följt med, men så blev det inte. Filmen var i alla fall sjukt bra, lätt en av de bästa filmerna, den kommer köpas så fort den kommer ut på dvd!

Efter bion strossa vi runt lite och upptäckte ganska snart att klockan började närma sig busstajm. Men först gick jag till Vivo, på vägen dit träffade jag Zina, satt och snackade med henne ett litet tag. Och när jag väl kom in på Vivo blev jag glad över att se Paweena och Irene jobba, snackade lite om igår, lyssnade på Lars fyllesnack som jag spelade in, sjukt kul. Efter det gick jag till bussen och begav mig hemmåt. Men när jag kommit halvvägs hem kommer det på en hel skara av folk man känner, Viktor och Simon från min klass, Samuel från min förra klass och Tobias och Oskar från min förrförra klass.

Har med andra ord träffat mycket folk på bara några timmar! Alltid skoj :-) Nu ska jag bädda ner mig och kolla på tv, är jättetrött....


2008's personalfest!

Gårdagen var klockren!
Nu har det hänt mycket här i veckan, eller inte så mycket, men i torsdag färgade jag håret (som  ni ser på bilderna). Och igår var det först skola, skrev MVG på samhällskunskapsprovet. Efter skolan åkte jag hem och började göra mig iordning för personalfest. Hade sjuuukt kul, mer personalfester åt folket! God mat, det var julbord, mums! Och god dricka, med trevligt sällskap, kan det bli bättre? Neej

























Pang bom i säng

Gaaah, jag är äckligt trött.
Min dag har sett ut såhär:
04.00 upp och äta frukost
05.25 åkte iväg till jobbet
06.00-09.30 jobbade, möblerade om i dryckeskylarna, det blev grymt snyggt!
10.50 -11.50 matte
12.50-14.30 mediakunskap
14.30-18.00 Guide på öppet hus i skolan, det var riktigt najs, imorgon ska jag hämta två biobiljetter som man fick för att man ställde upp, nu har jag fyra stycken! En ska användas i helgen då vi ska se Twilight!

I veckan har det inte hänt så mycket mer. Jobb, skola och träning. Det enda som har hänt var att jag halkade i trappan för att det var så himla halt. Slog i ryggen rejält och har haft ont, men idag knäckte Stephan den, det var najs!

Nu ska jag tvätta bort sminket, sen ska jag sova, jag vet, klockan är inte ens åtta, men ska försöka sova, är så sjukt trött.
Sorry för de dåliga uppdateringarna, men jag är helt slutkörd när jag kommer hem från skolan... Men snart är det jullov!


Lägga sig i mörkret, vakna i mörkret

En nackdel med vintern är verkligen att dagens ljusa timmar inte får vara framme speciellt länge. Klockan är bara nio och det är kolsvart. Ska även upp 04.30 och göra mig iordning inför jobbet då det också är kolsvart. Det är segt, menmen, snön lyser upp lite i alla fall :-).

Dagen har varit lugn, tog bussen till Julia en stund på förmiddagen, mötte upp Linnea vid busshållsplatsen och vi gick hem till födelsedagsbarnet (Julia). Grattis på födelsedagen min lilla cupcake! När jag kom hem la jag mig i soffan med resten av familjen och kollade på Harry Potter och hemligheternas kammare och Harry Potter och fången från Azkaban.

Nu ska jag ta mig en lång varm dusch och krypa ner under täcket och slummra in till snöovädret utanför.


Ett tjockt lager med vitt


Gårdagens snö är ingenting om man jämför med hur mycket som föll inatt. Tjockt lager med snö och -9°C, kyligt värre. Fast jag har börjat vänja mig nu och tycker det är rätt mysigt faktiskt. Det är trots allt snart december, hoppas snön stannar kvar till julafton, sen kan den smälta bort och våren får gärna komma. Men att ha snö i december krävs för att man ska få den där riktiga julkänslan. Men det behöver inte bli kallare...

Myskväll med familjen

Kvällens början har bestått av mys med familjen. Har precis kollat på Harry Potter och de vises sten, det var evigheter sen vi såg den sist, den är riktigt bra! Nu tänkte jag fortsätta läsa sista boken, börjar närma mig slutet, får se om jag läser ut den ikväll. Lämnar mamma i soffan framför Stjärnor på is och lägger mig i sängen med mina mandariner och läser istället, myys.


Snön ligger kvar på marken!

Godmorgon/God förmiddag
Här sover man länge, riktigt skönt att vara utvilad och mer vila kommer det bli. Ska slappa framför datorn och tvn hela långa dagen, grymt skönt! Var ute för en liten stund sen i det 0-gradiga vädret och fotade lite. Snön föll inatt och den här helgen ligger den kvar på marken, till skillnad från förra helgen. Nu känns det som om vintern är här på riktigt och det dröjer inte länge förens julen också är det :-)







Det bästa med vintern och kylan...

...Är värmen i huset, alla tända ljus, det är helt underbart!







Äntligen fredag

Då var det äntligen fredag, skönt med helg, den är efterlängtad. Gissa vem som började träna igår? Jaag! Riktigt stolt över mig själv. Jag och Linnea simmade 22 längder, känns jätteskönt att ha kommit igång med träningen! Sen har jag börjat äta nyttigt och mindre än förut, jag ska lyckas!

Idag har det varit skola, hade samhällskunskap först, sen arbetssätt och lärande. Samhällslektionen var en rätt intressant lektion, kom in lite grann på andra världskriget och jag suckar bara när jag hör att alla tror att det är judarna som de ville utrota under andra världskriget, för det är fel, det var polackerna först och främst. Det var jättemycket judar där, javisst, men det var fortfarande polackerna de ville utrota, men det är det inte många som vet och inte många som tror på det. Ska ta med bevis till min lärare nästa fredag. Det står nämligen klart och tydligt i en broschyr jag har här hemma "Lägret bildades år 1940 för att bedriva terror mot och utrota polacker".

Nu kom jag precis hem, har precis bytt om till myskläder, det är skönt det. Ikväll ska jag hem till Julia, med Linnea, vi ska kolla på film och mysa. Det ser jag fram emot :-)


Auschwitz


300 kronor fattigare, men det är det värt!

Vad har hänt idag?
Det var skola precis som vanligt, hade mediakunskap först, det vi gjorde var att läsa en text om arbetssätt och lärande och sen var det klassråd. Efter det hade jag matte, har nu hoppat upp en mattegrupp, mycket tystare i den gruppen, det är skönt! Plus att jag får sluta 12.20 på onsdagar från och med idag, det är galet najs!

Efter det väntade jag en timme på att Linnea skulle sluta sin matte lektion (den är efter min). Passade då på att äta lite lunch. När hon var klar begav vi oss till simhallen och köpte ett 6-månaders kort! Nu jäklar ska det börja tränas här. Vi ska bli redo för beach 09 ;-) Det kostade 300 kronor, men det är det värt! Imorgon börjar träningen!

För en stund sen fick jag prata med en tjej från fritidsresor, pappa pratade med henne innan och började prata om min blogg och så, då fick jag prata med henne och hon fick adressen, riktigt kul :-)

Har även satt upp lite bilder på väggen idag, lite smått ego, men det gör inget!


"Någon här måste gå ner några kilon"

Idag såg jag verkligheten med egna ögon. Ska ta allt från början. I två månader har jag använt tights konstant + ätit lite mindre nyttigt om man säger så. Idag tänkte jag sätta på mig ett av mina favoritpar med jeans efter jobbet istället för tights som jag brukar ha. Jag går in på toan, drar upp byxorna, känner hur det inte går så bra att få dem över åren och märker hur svårt det är att knäppa dem. Fyfaaaan säger jag bara Gick ut från toan och sa till alla närvarande; Zaza, Paweena och Malin "Någon här måste gå ner några kilon" alla och jag började garva, skönt att man kan göra något depprimerande roligt i alla fall :D

Hur som helst, i början av året gick jag ner massa kilon och jag trivdes så jäkla bra då, men nu, nu ser jag på mig och själv och blir fan depprimerad! Men jag ska börja träna, jag ska, jag ska, jag ska! Har en plan, men den avslöjar jag när den är påbärjad. Tills dess: Äta nyttigt!

Annars idag då? Inget speciellt har hänt, jobbade och sen var det skola. Det var en grymt rolig fotolektion, fotade analogt, började fixa fram bilderna och på månda ska vi in i mörkerrummet och avsluta allting, verkligen jättekul!



Passande brev till en passande nyhet

När jag kom hem kommer mamma med ett brev i handen "Du har fått ett brev, från Turkietresor". Min första tanke var "What, varför kom det till mig och inte till mina föräldrar och varför är det handskrivet och inte datorskrivet". Jag öppnade och fann en resekatalog med alla möjliga härliga resmål till Turkiet! Då kom jag genast på att jag har inte berättat för er att vi bokade resa förra veckan.

Pappa ringde fritidsresor och bokade fyra veckor till Turkiet, Alanya (favoritstaden) och mitt favorithotell; Blue star Club dem. Ni anar inte hur lycklig jag är, det hotellet har jag så många fina minnen ifrån och mer minnen kommer det att bli! Längtar riktigt mycket, särskillt efter att få träffa Ismet och Alp och all annan underbar personal. 20/6-09 bär det av, gaaah!
Längtar efter att få fylla mina minneskort med massa härliga bilder, längtar efter att få bada i havet och steka på piren, längtar efter de mysiga kvällarna på uteserveringen och avslutningen med en drink i baren och kortspel på balkongen.

Sommaren 09, lääängtar!






Den första snön har fallit

Dagen har varit slapp, precis som jag ville ha den, det har varit jätteskönt att inte göra något annat än att kolla på film och sova. Fick även sällskap av mina underbara gudsystrar, så det blev en hel del disneyfilmer. Oliver & gänget, den lilla sjöjungfrun, Mulan och Bernard & Bianca + några Desperate housewives avsnitt nu på kvällen!

Imorgon är det jobb och skola, börjar 6.00 och slutar när jag blir klar. Ingen brådska imorgon, skolan börjar inte förens 14.30 och håller på till 18.00, har öppet hus i skolan. Blir foto teori imorgon :-).

Sen föll även den första snön hemma hos mig idag, riktigt stora vackra snöflingor, magiskt! Jag längtar så himla mycket till julafton, hoppas verkligen det är lika stora magiska snöflingor då!





Veckan som gått

Usch, jag skäms för de dåliga uppdateringarna! Men jag har inte haft tiden till bloggen den här veckan, det har varit jätte stressigt och mycket att göra.

Måndag:
En rätt normal måndag med jobb, foto och plugg
Tisdag: En rätt normal tisdag med jobb, foto och plugg
Onsdag: En rätt normal onsdag, mediakunskap och matte, fick tillbaka proven och jag fick hoppa upp till den högsta mattegruppen, yeii, jag är tydligen inte så dåig som jag tror. Och plugg på eftermiddagen.
Torsdag: En onormal torsdag, engelska, vi var åtta stycken, hade inlämningsarbete, matte, vi var två stycken!! Och svenska, vi var runt åtta stycken. Mera plugg på eftermiddagen.
Fredag: En rätt så normal fredag. Samhällskunskapsprov, tror det gick rätt bra. Arbetssätt och lärande, efter det åkte vi hem till Emma och chilla hela kvällen lång.
Lördag: En rätt normal lördag, vakna och åkte till Gymnasiemässan i Älvsjö, för att jobba, fick två biobiljetter, that's nice!

Nu sitter jag här och tänkte svara på era kommentarer. Resten av kvällen kommer jag bara slappa och se på film och imorgon ska jag ligga i sängen heeeeeeeeela dagen, det kommer vara galet skönt. Ska bara se på film, myys!

Sen kom skolfotona också, det här är då min klass, fast många struntade i att komma, så det är inte hela klassen.


Och såhär blev skolfotot på mig iår, vet inte riktigt vad jag tycker om det...


Mysbilder från myskväll

Nu är det Gossip Girl, perfekt början på en söndagkväll! Lite senare blir det även säsongsstarten för Sanningens ögonblick. Imorgon ska jag upp tidigt för jobb, efter det är det skola, tre timmar foto, det kan inte bli en bättre måndag! :D

Här är lite bilder från gårdagen, mysigt var det! Lite flummbilder, men vi är rätt flummiga av oss :-)

Emma


Olle

Linnea, Emma

Jag, Linnea


Mamma höll på att förstöra julen

Godmorgon/förmiddag på er!
Även fast jag har sovit ut är jag seg som sjutton och det blir en riktigt seg dag, plugga, tvätta, städa, se på tv, sova. Ska även visa mysbilderna från igår lite senare, men det bir lite senare.

Tänkte i alla fall berätta att mamma höll på att förstöra julen för mig. Julen är en viktig högtid, det tror jag många tycker? I alla fall, den betyder grymt mycket för mig, det ska vara massa tomtar, ljusstakar, julstjärnor, adventljus, ett decemberljus m.m., men det viktigaste av allt: En julgran! Julgranen är det absolut viktigaste för mig på julen. Gissa vem som föreslog att vi skulle skippa granen iår? Mamma!
Hell no, här skippas det ingen gran, granen är en viktig detalj, den viktigaste, man kan inte bara skippa den, inte om man heter Alexandra och är envis som en åsna! Tillslut lyckades pappa övertala henne till att vi har en gran ändå. Anledningen till att hon ville skippa den var för att i måste slänga ut den på nyårsdagen, bara för att det ska komma hit en mäklarfotograf och fota vårat hus någon gång i Januari, men bara för det tänker jag inte skippa granen!

En jul utan att få pynta julgranen och njuta av barrdoften är otänkbart!




Klockren kväll!

Nyss hemkommen från en jättetrevlig kväll hemma hos Olle med Emma och Linnea! Det blev en tvårätters istället för trerätters, men lika bra det, hade inte fått ner mer. Maten var verkligen grymt god, Olle är en jättebra kock. Till varmrätt blev det fläskfilé i apelsin och ingefära marinad och till efterrätt blev det glass med balsamfrästa äpplen, mumms!
Tack för en lyckad kväll! Mer bilder kommer imorgon..

Och det hände något roligt på bussen. Träffade på Emil, en som gick i min förra parallelklass och han var inte lite dragen. Fyfan, han visste inte vart han skulle först, men sen kom han på det och flera gånger frågade han "Vart har ni varit?" och "Min lillasyster var på bussen, vad gjorde hon här? Hon kommer skvallra till mamma" och "Min mobil är snart död" och "Känner ni Viktor?" Och Viktor gick också i våran förra paralellklas... Han upprepade sig minst 10 gånger, höll på att garva ihjäl mig åt honom. Hoppas han hittar hem sen igen, för han var ju lite lost :p

Den goda efterrätten


Sju år och jag har inte märkt något...

Idag när jag skulle gå och duscha såg jag någonting som jag inte har sett under de sju år jag har bott i det här huset! en sån där skylt osm det står "Gäster" på. Tydligen har den suttit på badrumsdörren i sju år och jag har aldrig tidigare sett den. Inte vad jag kan komma på. I sju år har jag duschat i det badrummet, nästan varenda dag och så missar jag en sån liten detalj, känner mig lite blind...

Nu blir det plugg!

Söt var den i alla fall




Underbara lördag

Godmorgon
Då var helgen äntligen här, men det är redan lördag! Vart tog fredagen vägen? Är så trött på eftermiddagarna så jag ligger och sover när jag kommer hem och vaknar lagom till middagen... Börjar få mycket läxor också, har foto läxa till måndag, måste läsa igenom lite papper. Sen har jag engelska läxa, läsa ut en bok och skriva om den... Och sist av allt, samhällskunskap, har prov på fredag, har en del att plugga. Och det tråkigaste av allt, det handlar om politik!

Men förutom att plugga idag ska jag hem till Olle med Linnea och Emma. Olle ska laga tre-rätters till oss, vad det blir har jag ingen aning om, men det ska bli kul i alla fall!

Annars händer inte så mycket, håller på att plocka bort allting i vardagsrummet, det ska målas om nästa vecka, ska bli kul med lite förändring, vi gör det för en eventuell flytt, om vi någonsin hittar ett nytt hus :-) Före och efter bilder kommer upp.


Sega långa dagar

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men har rätt långa dagar i skolan och har inte sovit tillräckligt, därför har jag inte orkat uppdatera så mycket. Torsdagar är den absolut jobbigaste dagen under veckan, Engelska, Matte och Svenska på samma dag, börjar 8.20 slutar 15.20. Det är visserligen normala tider, men förra perioden hade vi ett schema på mellan 3-6 timmar i skolan om dagen och sovmorgon fyra dagar i veckan. Har inte riktigt hunnit ställa in mig på det nya schemat med nya tider...

Idag var jag även på ett möte med rektorn och andra elever som ska vara med på Gymnasiemässan iår, någon av er läsare som ska dit lördag 15/11 mellan 12.45-16.00? I sånna fall kanske vi ses :p

Nu ska jag plugga lite samhällskunskap, efter det blir det städning som gäller och sen kanske någon film :-)


Julstress i november

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag, men det har varit mycket, först jobb 06.00-10.30, sen skola från 11.50-15.20, efter det är man helt slut! Men det var kul i skolan  idag, hade första foto lektionen, ska bli jättekul att läsa foto nu de närmsta nio veckorna!

Och för en stund sen kom jag på att jag har julstress, vet inte vad jag ska köpa till alla i julklapp, jag vet inte hur mycket jag har råd att lägga ut, sitter och försöker göra en budget nu, men det går inte något vidare. Men jag är glad att jag jobbar, det gör det lite lättare med alla julklappsinköpen i alla fall! Sen finns det så mycket som ska fixas, bakas lussebullar, pepparkakshus, andra godsaker, ja ni vet, sen ska det julpyntas och allt. I och för sig är det i början av december, men tiden går fortfare än vad man tror!

Någon mer än jag som har kommit in i julstressen?


Sov gott


Med det här inlägget säger jag god natt, är alldeles för slut för att orka svara på några kommentarer ikväll. Mina gudsystrar och deras familj kom på middag, har myst med dem. Vi låg och kollade på Djungelboken och Askungen, somnade med Tess i min famn, det var megamysigt! Men nu är jag ännu tröttare och eftersom jag ska upp 04.30 för att göra mig iordning inför jobbet så måste jag lägga mig nu. Dock får jag sova på soffan, all min rena tvätt ligger på sängen och jag orkar varken vika den eller knosa in den i garderoben, tar tag i det imorgon, nu är prio ett sömn, sov gott.

Bilderna från Wieliczkas saltgruva

Tänkte berätta lite om den andra stora upplevelsen jag var med om när jag var i Polen. Utflykten till Wieliczkas saltgruva, en otrolig upplevelse! Det började med att guiden tog oss ner 380 trappsteg, tror det var ca. 124 meter under marken, sen förde han oss vidare in i massa olika rum med fantastiska skulpturer gjorda av salt, väggarna, taket, ja nästan allting var gjort av salt! Det mest fantastiska rummet var rummet på sista bilden, ni ser ju hur stort och vackert det är! Rekomenderar er att åka dit om ni besöker Polen någon gång :-)













Den dubbla bananen

Kom precis hem från jobbet, en rolig men lång dag. Möblerade om helt i barnmat/barnsaker hyllorna, det blev mycket snyggare än innan, right Zaza? ;-)

Och imorse på jobbet när jag stog vid frukt&grönt och plockade upp bananer, såg jag något som man ser få gånger i sitt liv, sist jag såg det var för nio år sen, en tvillingbanan, vilket är två bananer som växt ihop, de ligger i ett och samma skal, tycker det är grymt coolt!





Uppe innan tuppen

Då var det måndag, har studiedag idag, men ska jobba det är därför jag är uppe så tidigt. Måste erkänna att jag är riktigt trött (kl. 05.00) men det ska bli kul att jobba idag, ska möblera om i barnmatshyllorna med hjälp av Zaza! (Jobbar på en vivobutik för er som inte vet). Slutar nog vid tre tiden skulle jag tro, efter det ska jag antingen hem eller till min gudbror på middag. Han fyllde år när vi var i Polen, så tänkte nog åka och gratulera honom. Sen finns det två födelsedags"barn" i släkten idag, mamma och en av kusinerna, Nicole, grattis till er!

Sen såg jag ju på Bee-Movie igår och det var några som ville veta om den var bra och jag tycker den var jättebra, så söta små Bee's, bra handling och bra slut, det gillar vi! Så för er som gillar animerade filmer tycker jag att ni borde se Bee-Movie :-)

Ikväll kommer också bilderna jag fotade från Wieliczkas saltgruva upp, så se fram emot det!




Bilderna från Auschwitz och Birkenau

Här kommer bilderna som många har väntat på: Bilderna från när jag var på Auschwitz och Birkenau. En vädigt intressant, men obehaglig upplevelse. Det var så hemskt att se allting som fanns kvar, alla barnkläder och barnskor, allas hår, glasögon, tandborstar. Allting, så hemskt! Man fick tyvärr inte fota där inne, så ni får bilder utifrån. Ruinerna i Birkenau och var också hemska, speciellt gaskammaren, fyfan! Men det var verkligen intressant att vara där och en riktig upplevelse. Och som guiden vi hade sa "Alla borde åka hit någon gång i livet, lära sig och se hur verkligheten en gång har sett ut, det här är inte något vi sa förneka, för det här har hänt!"



















Nya filmer på posten

Kvällen kommer tillbringas framför tvn och datorn, vad mer orkar man? Om en stund ska vi äta och kolla på Bee-movie som kom förra veckan, har velat se den ett bra tag, jag hoppas den är bra! Middag idag blir pasta paradiso (pasta med skinksås och ärtor) grymt gott!

Glömde berätta att jag var och hämtade ut en ny beställning från Discshop förut, beställde lite filmer innan vi åkte, vilka det var ser ni nedan, det blev många disneyfilmer den här gången, var tvungen att fylla på disneysamlingen! Visserligen står det inte några disneyfilmer på listan, men det spelar ingen roll, för disney kan man inte få för mycket av!






Borta bra men hemma bäst

Kom precis hem, landade för två timmar sen, flygresan hem mot slutet var inte den bästa. Jag får ofta riktigt extrem lock för öronen, när jag får det får jag så ont att tårarna bara rinner, det är en riktigt hemsk smärta! Som tur var varar det bara i ca. tio minuter, men det är tio minuter med riktigt kraftig smärta. Någon mer än jag som får så ont?

Även fast jag saknar suiten vi bodde i lite grann, så är borta bra, men hemma bäst! Det var skönt att komma hem till ett städat rum, är glad att jag städade innan vi åkte!

Tänkte visa er bilderna från junior suiten vi bodde i, har inte hunnit göra det än :-)












Hej då Polen, med Alkoholen

Då börjar det snart närma sig den tidpunkten då vi ska lämna hotellrummet och åka till flygplatsen. Lämna det här underbara landet, den här vackra staden! Hem till kylan? Håller på att packa ihop nu, sen ska vi gå ner och äta frukost, sen åker vi. Fast på ett sätt ska det bli skönt att komma hem till Sverige igen, saknar alla sjukt mycket!

Rubriken då? Det rimmet har jag haft i skallen ända sen vi kom, det är nämligen så att här i Polen är alla storkonsumenter av Alkohol, nästan på varje gata man går på ser man en Alkoholbutik, olika skyltar för varje butik, vet inte hur många jag har sett under tiden här nere, men det är många! Och Polen rimmar ju med Alkoholen, så det passar bra som ett avslutande inlägg på min resa!









Tre rätters på lyxrestaurang

Har precis kommit tillbaka till hotellet från en av de godaste middagar jag någonsin ätit på en av de lyxigaste och vackraste restauranger jag någonsing varit på. Nu är jag proppmätt, rullar nästan fram, det var den perfekta avslutningsmiddagen på den perfekta resan. Helt obeskrivligt gott och vackert! Titta bara på bilderna nedan så kanske ni förstår vad jag menar? :-)

Innan och efter det var vi även och tände ljus för gammel farmor, gammel farfar och farmor, riktigt vackert att se alla gravljus!

Lobbyn innan man kom till själva matsalen


Trappan upp till toaletten


Sjukt vacker toalett



Rent och fräscht!


Mysig och fin matsal


De bjöd på lax till förrätt


Till det beställde jag svamp soppa med piroger



Varmrätt blev kanin med pasta



Efterrätt blev äppelpaj med glass



Så vackert


Alla gravljus + många fler bortanför bilden



Mera gravljus


Cinderella for 40 minutes

Har precis duschat, kom tillbaka till hotellet för en stund sen efter att ha åkt häst och vagn. Det var en riktig upplevelse, har velat göra det sen jag såg att det fanns här nere och idag fick jag äntligen det! Det var en mycket trevlig åktur, kände mig lite som Askungen, supermysig känsla att åka runt här i Kraków och se allting samtidigt som man åkte och det var skönt att vila fötterna!

Har fotat massa häst och vagn under tiden här nere:







Det här är vagnen vi åkte med :-)


Hästarna som drog oss :-)




Duvor i mängder

Har lagt märke till att det är otroligt mycket duvor här i Kraków, något jag inte tänkte på förns idag när jag verkligen sökte efter duvorna och de fanns överallt, men jag tycker duvor är fina, särskillt vita duvor, de är riktigt vackra. Fick två riktigt bra bilder på duvor in action, vad tycker ni? :-)

Sen undrar jag, har ni några önskemål på vilka bilder ni vill se först, bilderna från Auschwitz eller Wieliczka saltgruva?






Promenera i solskenet


Då var det lördag, alla helgona, det mesta är stängt här i Polen nu. Dagen kommer tillbringas ute, promenera så mycket fötterna klarar av, en lunch ute på torget och fota en massa. Det kommer bli en riktigt trevlig dag, sista dagen här nere, åker hem imorgon på förmiddagen. Har haft det helt underbar här nere och idag kommer säkerligen vara lika underbart som de andra dagarna!

Update:
Ignorera rubriken, gick til torget och det blev en promenad i ösregn! Så fort vädret slogs om, det var inte vidare kul, nu är vi tillbaka på hotellrummet, håller på att packa för morgondagen. Tänkte fixa mina naglar om en stund :-)

RSS 2.0